Sean Penn sprijină refugiații ucraineni din Polonia

23 Mar 2022
Sean Penn sprijină refugiații ucraineni din Polonia

Actorul premiat cu Oscar îi ajută pe refugiații ucraineni cu fundația sa CORE. Acesta prevede activități educaționale, organizarea de ateliere și finanțarea lucrărilor de renovare a spațiilor, scrie AFP citata de BFMTV

Actorul și regizorul american Sean Penn a semnat miercuri, 23 martie, la Cracovia (Polonia) un acord cu municipalitatea fostei capitale regale privind ajutorul fundației sale CORE pentru refugiații ucraineni.

Organizația condusă de actor va transmite primăriei know-how-ul său practic dobândit în cadrul unor acțiuni similare și va deschide acolo un birou, a informat agenția poloneză PAP.

Programul său include activități educaționale, organizarea de ateliere și finanțarea lucrărilor de renovare a spațiilor neocupate pentru a găzdui aproximativ cincizeci de refugiați.

Un documentar despre situația din Ucraina
Sean Penn se afla la Kiev la sfârșitul lunii februarie, când a izbucnit invazia rusă, pentru a filma un documentar despre situația din Ucraina, potrivit rapoartelor publicate de președinția ucraineană pe rețelele de socializare.

El vizitase deja Ucraina în noiembrie și se întâlnise cu soldații. În vârstă de 61 de ani, actorul cu două premii Oscar - pentru Harvey Milk și Mystic River - filmează un documentar pentru studiourile Vice, potrivit NBC News.

Alte stiri din Externe

Ultima oră