Premieră: Celula lui Salalh Abdeslam din închisoarea Fleury-Merogis, echipată cu un dispozitiv de video-supraveghere

28 Apr 2016 | scris de Magda Marincovici
Premieră: Celula lui Salalh Abdeslam din închisoarea Fleury-Merogis, echipată cu un dispozitiv de video-supraveghere

Celula lui Salalh Abdeslam din închisoarea Fleury-Merogis este echipată cu un dispozitiv de video-supraveghere, a anunțat, miercuri, ministrul Justiției, Jan-Jacques Urvoas. Celula este echipată cu un dispozitiv de video-supraveghere, cu modalități de folosire fixate conform exigențelor Convenției europene de apărare a drepturilor omului și libertăților fundamentale și ale dreptului francez de protecție a datelor personale, se precizează într-un comunicat oficial.

 

Încarcerarea unui deținut într-o celulă echipată cu video-supraveghere este o premieră în Franța, a declarat pentru AFP o sursă din penitenciar. Există deja un număr de stabilemente care au unele celule de protecție de urgență, echipate cu camere video, dar acestea sunt rezervate pentru deținuții cu tendințe suicidare, în perioade de criză, și nu pot fi folosite mai mult de 24 de ore.

 

Adus miercuri din Belgia în Franța, Abdeslam a fost arestat pentru asasinate cu caracter terorist și plasat în detenție provizorie în zona izolată de la Fleury Merogis, cea mai mare închisoare din Europa, la 30 de kilometri de Paris. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră