Rusia spune că a respins atacul Ucrainei asupra unei nave de război din Marea Neagra

11 Iun 2023
Rusia spune că a respins atacul Ucrainei asupra unei nave de război din Marea Neagra

Moscova a declarat duminică că a respins un atac cu dronă navală ucraineană care a vizat una dintre navele sale de război care patrula în Marea Neagră, lângă două conducte de gaze care transportau hidrocarburi rusești în Turcia, scrie Le Monde.

„Forțele armate ucrainene au încercat fără succes să atace, cu ajutorul a șase bărci de mare viteză fără pilot, nava flotei Mării Negre Priazovye ”, a anunțat Ministerul rus al Apărării pe Telegram .

Potrivit acestuia, acest atac a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, în timp ce nava rusă își îndeplinea misiunea de a „asigura securitatea de-a lungul rutelor gazoductelor Turkish Stream și Blue Stream din partea de sud-est a Mării Negre”. Aceste două conducte sunt folosite pentru a transporta gazul rusesc în Turcia. Ministerul susține că a distrus navele ucrainene. Atacul nu a provocat victime, iar nava rusă este intactă, a adăugat el.

Rusia raportase anterior un atac similar pe 24 mai, când nava de patrulare Ivan-Khours a fost atacată în Marea Neagră prin lansări telecomandate, în zona economică exclusivă a Turciei.

Potrivit Moscovei, în timpul acestui atac și al celui de duminică, o dronă de recunoaștere americană RQ-4B  „a efectuat cercetări în spațiul aerian al părții centrale a Mării Negre” .

Alte stiri din Externe

Ultima oră