Rusia anunță blocarea pe teritoriul său a accesului la 81 de site-uri mass-media europene

25 Iun 2024
Rusia anunță blocarea pe teritoriul său a accesului la 81 de site-uri mass-media europene

Rusia a anunțat marți că blochează accesul la site-urile a 81 de mass-media europene de pe teritoriul său. scrie Le Monde. În România sunt afectate:  „Pro TV International”, „Digi24” si canalul „B1TV”. 

„Ca răspuns la decizia luată de Consiliul UE din 17 mai de a interzice „toate activitățile de radiodifuziune” din patru instituții de presă ruse [RIA Novosti, Izvestia și Rossiskaya Gazeta și site-ul Vocea Europei], care intră în vigoare astăzi, 25 iunie, sunt impuse restricții reciproce privind accesul de pe teritoriul Federației Ruse la resursele de difuzare a unui număr de instituții de presă ale statelor membre ale Uniunii Europene și operatori media ai UE care difuzează sistematic informații inexacte cu privire la progresul operațiuneii speciale a armatei”, a anunțat Ministerul rus de Externe .

În România sunt afectate:  „Pro TV International”, „Digi24” si canalul „B1TV”. 

În Franța: Le Monde, Libération, La Croix, L'Express , Radio France, Agence France-Presse, canalele LCI, CNews și Arte.

Alte instituții de presă  includ Der Spiegel din Germania , Die Zeit , Frankfurter Allgemeine Zeitung , El País din Spania, La Stampa din Italia , La Repubblica și posturile paneuropene Politico și EUobserver .

Pe 15 mai, comisarul european pentru valori și transparență, Vera Jourova, a publicat un mesaj pe X  : „Patru rețele de propagandă legate de Kremlin au fost adăugate pe lista de sancțiuni: Vocea Europei, RIA Novosti, Izvestija și Rossiyskaya Gazeta. ”, a anunțat ea, adăugând că finanțarea rusă a mass-media UE, organizațiilor neguvernamentale și partidelor politice a fost, de asemenea, interzisă.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră