Rusia acuză Ucraina de atac fără precedent cu drone

30 Aug 2023
Rusia acuză Ucraina de atac fără precedent cu drone

Ministerul rus al Apărării a acuzat Ucraina că a vizat cinci regiuni rusești cu drone miercuri dimineața, în ceea ce pare a fi cel mai mare atac cu drone pe teritoriul Rusiei în optsprezece luni de lupte în Ucraina. Pe lângă loviturile de pe aeroportul din Pskov, drone au fost doborâte peste regiunile Oriol, Bryansk, Ryazan și Kaluga, scrie Le Monde

Imaginile postate pe rețelele sociale peste noapte au arătat fum care se ridică deasupra orașului Pskov, precum și un incendiu mare. Guvernatorul regiunii Pskov, Mihail Vedernikov, a declarat că nu au fost victime și că focul a fost respins.

„Conform informațiilor inițiale, nu există victime. Amploarea distrugerii este în curs de clarificare ”, a declarat Mihail Vedernikov, guvernatorul regiunii ruse Pskov, după atacul cu drone care a avut loc peste noapte de marți spre miercuri.  Vedernikov spune că a fost personal la fața locului de când a început incidentul.

Potrivit agenției oficiale de presă TASS, citând serviciile de salvare, patru avioane grele de marfă Il-76 au fost avariate. Spațiul aerian de deasupra Aeroportului Internațional Vnukovo din sud-vestul Moscovei a fost, de asemenea, închis traficului, a spus TASS, citând „serviciile de aviație” .

Atacurile cu drone împotriva teritoriului rus și a peninsulei Crimeea anexată în 2014 au devenit aproape zilnice în ultimele săptămâni, vizând în special capitala Rusiei, pe fondul unei contraofensive de la Kiev începută la începutul lunii iunie. Regiunea Pskov fusese deja atacată de drone la sfârșitul lunii mai.

Luni, Rusia a susținut că a dejucat atacurile cu drone pe timp de noapte în regiunile Moscova și Bryansk (vest).

Alte stiri din Externe

Ultima oră