Doi români, încătușați la picioare, fiindcă au spart automate de parcare

10 Apr 2016 | scris de Istvan Deak
Doi români, încătușați la picioare, fiindcă au spart automate de parcare

Doar în orașul Aalen au dat opt spargeri, alegându-se cu 6.000 de euro, dar provocând daune de peste 47.000 de euro. Cei doi bărbați români, aduși cu cătușe la picioare în sala de judecată, dau vina unul pe celălalt.

“Mie mi-a spus doar unde să pun bormașina. Eram un simplu executant. Colegul meu era șeful. El stia exact ce trebuie făcut și tot el alegea parcările. Totul dura doar 2-3 minute”, susține bărbatul de 39 de ani, citat de SudWest Presse.

Cei doi lucrează de ani de zile împreună, însă în octombrie anul trecut bărbatii au ajuns în arest preventiv în Aalen. Cei doi au fost prinși la granița cehă, capul bandei a fost reținut, dar complicele a scăpat fiindcă a arătat un pașaport fals. Capul bandei a mai fost încarcerat în Marea Britanie, pentru fapte similare.

Complicele său a fost capturat ulterior la granița cu Franța, având o sacoșă cu 20 de kilograme de monede. Cei doi au mai dat lovituri și în orașele Memmingen, Tubingen și Reutlingen.

Șeful bandei, tatăl a trei copii, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare. Pedeapsa ar putea să crească, fiindcă se analizează probe video din Bavaria, unde doi bărbați cu un aspect fizic aproape identic celor doi inculpați au spart mai multe automate din parcări.

Alte stiri din Externe

Ultima oră