L-a “mirosit” câinele! Un român a fost prins cu 6,6 kilograme de heroină în Austria

30 Noi 2015 | scris de Istvan Deak
L-a “mirosit” câinele! Un român a fost prins cu 6,6 kilograme de heroină în Austria

Poliția austriacă a decis să se mobilizeze în această perioadă a anului pentru a combate spargerile de locuințe din regiunea Wals.

În cadrul unui control de rutină, polițiștii au oprit mașina unui cetățean român. Ghinionul acestuia a fost că patrula poliției era însoțită și de un câine specializat în depistarea drogurilor.

După doar câteva secunde, “Kiara” a dat alarma că ceva nu este în ordine în zona barei de protecție a mașinii. Polițiștii au dat peste o ascunzătoare aproape insesizabilă pentru ochiul uman, în spatele plăcuței de înmatriculare a mașinii.

Nu mică le-a fost mirarea când au extras 12 pachete conținând 6,6 kilograme de heroină. Incidentul a avut loc la data de 13 noiembrie, însă poliția a confirmat cazul abia vineri, 27 noiembrie, într-un comunicat de presă, citat de salzburg24.at.

“Primele rezultate ale anchetei au arătat că heroina este de foarte bună calitate, valoarea ei de piață fiind de peste 530.000 de euro”, a subliniat purtătorul de cuvânt al poliției.

Românul de 27 de ani a fost reținut și se află în arest preventiv la penitenciarul Puch-Urstein.

El susține că nu a știut nimic despre ascunzătoare și existența drogurilor. Anchetatorii încearcă să afle de unde provine marfa și unde urma să fie plasată.

Politiștii sunt convinși că acesta nu a acționat singur și mai sunt complici și oameni din umbră în libertate. În cazul în care va refuza să colaboreze cu anchetatorii, românul de 27 de ani riscă ani grei de închisoare. (I.D)

Alte stiri din Externe

Ultima oră