Reuters: România încheie o lunga perioada cu Hagi junior în prim plan

27 Iun 2024
Reuters: România încheie o lunga perioada cu Hagi junior în prim plan

Bilanțul slab al României la Euro s-a îmbunătățit miercuri, când un egal 1-1 cu Slovacia a trimis ambele părți în optimile de finală, iar românii au ocupat locul unu al grupei, scrie Reuters

Istoria recentă a României la turneele majore e o lectură deprimantă. Nu au mai ajuns la o Cupă Mondială din 1998 și ultima lor, iar singura victorie anterioară la Euro a venit în 2000, singura dată când au trecut de faza grupelor.

Grupa E a fost pemuchie de cutit cu toate cele patru echipe la egalitate la trei puncte, iar România în fruntea golurilor marcate datorită victoriei cu 3-0 în fața Ucrainei.

Aceasta a fost doar a doua lor victorie la Euro în 19 meciuri, în timp ce suferiseră 11 înfrângeri și, în ciuda unei înfrângeri cu 2-0 în fața Belgiei în al doilea meci din Germania, ei erau pregătiți să se califice.

La Frankfurt, în ciuda ploii puternice și a furtunilor, ambele galerii de fani au sărbătorit sărbătorit împreuna la fluierul final.

Ambele părți știau că o egalitate va fi suficientă pentru a le califica, dar nici România și nici Slovacia nu au respectat planul de joc așteptat, ambele au făcut eforturi pentru a câștiga.

Slovacia a făcut deschiderea cu golul lui Ondrej Duda, dar România a egalat datorită unui penalty transformat de Răzvan Marin după ce Ianis Hagi a fost faultat, nume care reamintește din perioada de aur a României din anii ’90.

Ianis este fiul lui Gheorghe Hagi, supranumit „Maradona Carpaților”, care a fost jucatorul României când a avansat din faza grupelor la trei Cupe Mondiale succesive între 1990 și 1998.

Hagi senior plănuia să se retragă după turneul din 1998, dar a revenit la Euro 2000, singura altă dată când România a trecut de faza grupelor după ce și-a asigurat singura victorie anterioară cu un triumf cu 3-2 asupra Angliei.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră