Restaurantul deținut de doi români stabiliți în Italia oferă prânzul de Crăciun gratuit persoanelor bătrâne și singure

20 Dec 2022
Restaurantul deținut de doi români stabiliți în Italia oferă prânzul de Crăciun gratuit persoanelor bătrâne și singure

Doi români, soț și soție, au un restaurant la Tivoli, cu mâncare românească. Taverna lor este foarte apreciată de italieni și de turiști, fiind clasificată pe locul doi pe site-urile de specialitate. S-au cunoscut în Italia, Mihai fiind din Galați, iar Raisa din Buzău. Cei doi au doi copii împreună și doresc să le insufle dragostea față de oameni și cât este de important să sprijine semenii atunci când au cea mai mare nevoie. Restaurantul lor, Traverna di Dracula este extrem de cunoscut în zonă, atât pentru mâncarea extraordinară, cât și pentru multiplele inițiative sociale pe care le dezvoltă de câțiva ani.

„De Crăciun poți face mai mult…”, au anunțat proprietarii „Taverna di Dracula“, restaurantul care a luat această minunată inițiativă. „Pe 25 decembrie, de la 12:30 la 14:30 Taverna lui Dracula oferă cadou o masă de prânz de Crăciun persoanelor în vârstă, singuratice și nevoiașe”. Și apoi adaugă: „Crăciunul acesta nu vei rămâne singur. Se va face prânz în companie și cu bun gust”, anunță gazetaromaneasca.com

Restaurantul, situat în centrul istoric al orașului Tivoli, a lansat o inițiativă similară și în pandemie când a vrut să ajute bătrânii nevoiași. Deja în ultimii ani același lucru a avut un succes considerabil, atât de mult încât pe 4 septembrie restaurantul a câștigat premiul „Tivoli Onlus” la Festa dei Popoli 2022 tocmai pentru inițiativele altruiste. Dar cea mai mare satisfacție sunt sutele de comentarii de la oameni care au auzit despre acest prânz.

„Suntem obișnuiți să trăim într-o lume plină de egoism și indiferență față de oamenii singuratici, iar aceste gesturi încălzesc sufletele”„Am crezut că este o glumă idioată, dar nu, chiar ești minunat, măcar oamenii care au nevoie vor putea să împartă cu cineva un fel de mâncare fierbinte. Chiar și o ciorbă, pentru cei care sunt singuri, mâncată în companie bucură inima”„Felicitări, mulți oameni singuri, în vârstă, nevoiași, probabil că și-ar fi petrecut Crăciunul în pat pentru a se încălzi și a lua prânzul cu foarte puțin!”„Acesta este spiritul Crăciunului, mulțumesc în numele meu, pentru această sensibilitate a ta, Dumnezeu să te binecuvânteze”„Felicitări pentru gestul frumos față de cei care vor fi singuri și fără masă întinsă, veți oferi un zâmbet și o companie bună și mai ales căldură umană în aceste zile speciale”. Acestea sunt doar câteva dintre miile de mesaje de complimente sub anunțul care spune despre prânzul de Crăciun.

În pandemie, proprietarii declarau: „Ideea este ca masa să fie servit cu maxima disponibilitate, ca omul să mănânce în tihnă, cu placere și în respect. Italienii au venit; surprinși. Mulți oameni ne-au felicitat, am fost bombardați de mesaje. Suntem stânjeniți. Noi am făcut acest lucru cu toată inima, Slavă lui Dumnezeu pentru toate; noi, românii facem pomană; dăruim ca orice bun creștin. Cei care ne întreabă ce ar putea face pentru noi, le mulțumim, dar nu avem nevoie de nimic, facem cu ajutorul lui Dumnezeu ce putem. Le răspundem, de asemenea, că pot ajuta și ei la fel: gătiți și pentru un vecin bătrân sau bolnav, pentru un om pe care îl știți în nevoie, acolo unde locuiți.”

Alte stiri din Externe

Ultima oră