Republicanii spun că Hunter Biden are legături cu traficul de ființe umane, anunță o anchetă

18 Noi 2022
Republicanii spun că Hunter Biden are legături cu traficul de ființe umane, anunță o anchetă

Republicanii Camerei au anunțat o investigație asupra familiei președintelui Joe Biden, inclusiv a fiului său Hunter Biden, joi, la doar o zi după ce au câștigat controlul Camerei inferioare a Congresului la alegerile de la jumătatea mandatului, scrie Newsweek

Reprezentantul republican James Comer, membru de rang al Comisiei pentru Supraveghere și Reformă a Camerei, a declarat în timpul unei conferințe de presă că ancheta a analizat relațiile de afaceri ale lui Hunter Biden și presupusa implicare a lui Joe Biden în acestea. La un moment dat, el a susținut că un raport de activitate suspectă (SAR), un tip de document pe care băncile trebuie să îl depună la Departamentul de Trezorerie, „îl conectează Hunter Biden și asociații săi de afaceri cu traficul internațional de persoane, printre alte activități ilegale”.

„SAR arată că Hunter Biden făcea afaceri cu presupuși traficanți de persoane”, a spus Comer. „Banii câștigați prin trafic de influență au fost direcționați către o întreprindere presupusă infracțională, din nou, una legată de traficul de persoane”.

Anunțul anchetei lui Comer a urmat promisiunile că republicanii Camerei vor demara o investigație asupra familiei Biden dacă vor câștiga majoritatea la mijlocul mandatului. Comer a spus pentru Politico în aprilie că Comitetul de Supraveghere al Camerei „va fi peste tot în afacerile lui Hunter Biden”. Marți, GOP-ul Camerei a reușit să-și asigure o majoritate slabă câștigând 218 locuri.

Comer a spus că ancheta urmărea să determine dacă Joe Biden a fost „compromis” și implicat direct în afacerile fiului său.

„Am solicitat în mod repetat Departamentului de Trezorerie Biden să elibereze documente financiare suplimentare republicanilor din comisii, dar până acum Trezoreria a refuzat”, a spus el. „Vrem să știm ce încearcă administrația Biden să ascundă de poporul american și de ce nu sunt transparenți”.

Comer a adăugat că au găsit „dovezi” că Hunter Biden ar fi încercat să evite SAR-urile și că vor „continua să urmărească toate dovezile și în special SAR și înregistrările bancare în noul Congres”.

„Ca parte a investigației noastre, avem dovezi că finanțele, cardurile de credit și conturile bancare ale lui Hunter și Joe Biden au fost amestecate, dacă nu au fost comune”, a spus Comer. „Și în unele conturi, cel puțin semnale roșii au fost ridicate de către bănci proprietarului sau proprietarilor contului, indicând activitate suspectă sau ilegală”.

Hunter Biden a fost cercetat federal din 2018, cu ancheta privind activitățile sale financiare și de afaceri în țări străine în perioada în care tatăl său era vicepreședinte. Anchetatorii federali au analizat o posibilă spălare de bani și încălcări ale legilor fiscale din SUA, precum și dacă Hunter Biden ar fi putut acționa ca un agent de lobby străin neînregistrat în timp ce lucra pentru interese străine drept consultant și investitor.

„În loc să lucreze cu președintele Biden pentru a aborda probleme importante pentru poporul american, cum ar fi costurile mai mici, principala prioritate a republicanilor din Congres este să-l urmărească pe președintele Biden cu atacuri motivate politic pline de teorii ale conspirației dezmințite de mult timp”, a declarat pentru Newsweek Ian Sams, un purtătorul de cuvânt al biroului consilierului Casei Albe.

„Președintele Biden nu va lăsa aceste atacuri politice să-i distragă atenția de la concentrarea asupra priorităților americanilor și sperăm că republicanii din Congres se vor alătura nouă în abordarea lor, în loc să piardă timpul și resursele pentru răzbunare politică”.

Newsweek a contactat un avocat al lui Hunter Biden pentru comentarii.

Alte stiri din Externe

Ultima oră