Reacțiile la reactivarea lui Donald Trump pe Twitter: De la "Bine ai venit" la "Sunt dezgustat"

20 Noi 2022
Reacțiile la reactivarea lui Donald Trump pe Twitter: De la "Bine ai venit" la "Sunt dezgustat"

Anunțul revenirii lui Donald Trump pe Twitter a fost salutat de aliații săi politici, în special în Congres și criticat de democrați, scrie USAToday

Elon Musk a reactivat contul de Twitter al fostului președinte Donald Trump sâmbătă seara, după o interdicție de aproape doi ani, stârnind reacții mixte din partea parlamentarilor și a altor persoane publice americane.

În timp ce contul lui Trump este activ, nu a fost imediat clar dacă fostul președinte va reveni pe platformă. Trump, care a anunțat marți că va candida pentru președinte în 2024 , a declarat anterior că nu se va întoarce pe Twitter și că va rămâne cu propria sa platformă de socializare, Truth Social.

Cu toate acestea, mulți au folosit Twitter sâmbătă pentru a-și exprima părerile despre mișcarea lui Musk. În timp ce liderii Partidului Democrat și-au exprimat teama cu privire la viitorul influentei companii de social media, mulți republicani au aplaudat decizia. 

„Bine ai revenit, @realDonaldTrump!" a postat pe Twitter republicanul Paul Gosar, membru al Camerei Reprezentanților. „Oricine crede că președintele Trump nu va câștiga alegerile primare pentru 2024 are degetul în ochi ”, a scris pe Twitter Marjorie Taylor Greene, un alt parlamentar republican susținător înfocat al fostului președinte

Congresul controlat de democrați a fost responsabil pentru declanșarea procedurii de demitere împotriva fostului președinte. 

Reprezentantul republicanilor din Texas Troy Nehls, a împărtășit știrea pe Twitter și a scris: „2023 va fi grozav. 2024 va fi mai bun”.

„Sunt dezgustat”, a scris senatorul Jeff Merkley, D-Oregon.

La câteva minute după anunț, reprezentantul american Bill Pascrell, Jr a cerut utilizatorilor Twitter să-și amintească de insurecția din 6 ianuarie 2021 – atacul violent de la Capitoliul SUA care a dus la îndepărtarea lui Trump de pe platformă . 

„Acum 682 de zile, insurecționiștii au jefuit Capitoliul SUA și câteva ore mai târziu, 68% dintre republicanii Camerei au votat pentru a termina treaba manifestantilor și a-l transforma pe Trump în dictator”, a scris Pascrell. "Niciodata sa nu uiti."

 

Liz Cheney, republicanul din Wyoming care a adoptat o poziție publică fermă împotriva lui Trump, a distribuit un link către o audiere a Camerei din partea comisiei care investighează atacul din 6 ianuarie . 

Cu Trump din nou pe Twitter, este un moment bun pentru a urmări această audiere din 6 ianuarie. Acesta acoperă fiecare dintre tweeturile lui Trump din acea zi, inclusiv pe cele care au fost șterse, și prezintă mai mulți membri ai personalului Trump WH care descriu comportamentul său inescuzabil în timpul violenței”, a scris Cheney pe Twitter.

Nu este clar dacă și alte platforme de social media ar putea ridica interdicțiile asupra conturilor lui Trump. Facebook urmează să decidă în ianuarie dacă ridică suspendarea lui Trump. Și CEO-ul YouTube, Susan Wojcicki, a declarat anul trecut că platforma va ridica interdicția lui Trump „când vom determina că riscul de violență a scăzut”.

Ca răspuns la anunțul campaniei lui Trump de săptămâna aceasta, grupul nonprofit pentru drepturile civile Colour of Change a declarat că candidatura lui Trump „pune oficial Twitter, Meta, Youtube și alte platforme de socializare în gardă pentru a monitoriza dezinformarea dăunătoare”.

 „Alegerea este simplă: luați atitudine împotriva unui megafon pentru supremația albă sau plasați din nou comunitățile negre și democrația noastră ca ținte al unui lider extremist de extremă dreapta și al adepților săi”, a spus într-un comunicat Jade Magnus Ogunnaike, co-vicepreședinte interimar al Color Of Change. „Nu există o cale acceptabilă ca Trump să se întoarcă la platformele care l-au interzis”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră