Contul de Twitter al lui Donald Trump a fost reactivat de Elon Musk după rezultatele unui sondaj: "Vox populi, vox dei"

20 Noi 2022
Contul de Twitter al lui Donald Trump a fost reactivat de Elon Musk după rezultatele unui sondaj: "Vox populi, vox dei"

Un sondaj lansat pe rețeaua de socializare de noul său șef a strâns 51,8% din voturi în favoarea rereactivarii contului fostului președinte american. El a fost interzis în ianuarie 2021, la scurt timp după ce susținătorii săi au luat cu asalt Capitoliul, scrie Le Monde.

Contul de Twitter al lui Donald Trump este din nou accesibil. „Oamenii au vorbit. Trump va fi reactivat” , a scris pe Twitter, duminică, 20 noiembrie, Elon Musk noul șef al Twitter, după ce a lansat un sondaj pe acest subiect cu abonații săi.

Peste cincisprezece milioane au răspuns și 51,8% au votat da pentru întoarcerea politicianului republican pe platformă, de unde a fost interzis din cauza unui „risc de incitare ulterioară la violență”  după ce Capitoliul a fost luat cu asalt de susținătorii săi la Washington, în ianuarie 2021,

La câteva minute după mesajul lui Elon Musk, contul lui Donald Trump a fost din nou vizibil, ultimul tweet din 8 ianuarie 2021. În mod bizar, numărul abonaților a fost neregulat, urcând în mai puțin de două ore la 3 milioane înainte de a scădea brusc. 

„Glasul oamenilor este glasul lui Dumnezeu”

În fruntea rețelei de socializare de trei săptămâni, multimiliardarul proprietar al Tesla și SpaceX, în special, sugerase la lansarea sondajului de vineri seară că rezultatul acesteia ar putea influența o decizie privind întoarcerea sau nu  pe Twitter a fostului șef de stat din moment ce îl însoțise cu mesajul „Vox Populi, Vox Dei” (Vocea poporului este vocea lui Dumnezeu). În numele libertății de exprimare, el a restabilit deja câteva alte conturi de utilizator suspendate vineri.

La scurt timp după finalizarea achiziției platformei pentru 44 de miliarde de dolari la sfârșitul lunii octombrie, liderul asigurase că nicio decizie majoră cu privire la conținut sau reactivarea contului nu va avea loc fără intervenția unor consilii specifice. Un gest menit, printre altele, să liniștească agenții de publicitate, principala sursă de venit a grupului. Nu a declarat public dacă acest consiliu a fost creat.

Elon Musk a menționat deja în luna mai o posibilă revenire a fostului președinte republican, considerând că această sancțiune constituie „o decizie moral rea și nebunie extremistă” . Se așteaptă ca decizia sa să creeze furori în societatea și politica americană, mai ales că Donald Trump a intrat din nou în cursa pentru Casa Albă pentru 2024 .

Deși se bucură de faptul că twitter este „pe mâini bune” , cu Elon Musk, Trump a spus totuși în ultimele zile că va rămâne pe rețeaua sa de socializare Truth, chiar dacă această platformă îi oferă doar o mică rezonanța în comparație cu Twitter, unde el a avut peste 88 de milioane de abonați.

În timpul unei intervenții video sâmbătă, la un miting al Coaliției Evreilor Republicani din Las Vegas (Nevada), Donald Trump a salutat inițiativa, la fel și Elon Musk.

Alte stiri din Externe

Ultima oră