Putin: Sancțiunile occidentale împotriva Moscovei „amenință întreaga lume”

07 Sep 2022
Putin: Sancțiunile occidentale împotriva Moscovei „amenință întreaga lume”

Este „imposibil să izolați Rusia”, avertizează Vladimir Putin în cadrul unui forum economic despre Asia, scrie La Repubblica

Sancțiunile impuse de țările occidentale Rusiei constituie „o amenințare pentru întreaga lume”, a spus președintele rus, Vladimir Putin, în discursul său la Forumul Economic de Est de la Vladivistok. „Pandemia a fost înlocuită de noi provocări globale care reprezintă o provocare pentru întreaga lume. Mă refer la frenezia sancțiunilor occidentale, la încercările agresive (de către Occident) de a impune un model asupra altor țări, lipsindu-le de suveranitate și supunându-le voinței sale”, a spus șeful Kremlinului.

Președintele rus Vladimir Putin a mai spus că „este imposibil să izolați Rusia”, cu referire la sancțiunile occidentale. Putin a adăugat – citat de Tass – că „Rusia nu a pierdut și nu pierde nimic din cauza Operațiunii Speciale (invazia Ucrainei), ci mai degrabă și-a întărit suveranitatea". Liderul rus a spus că este sigur că "economia globală trece printr-o perioadă dificilă, dar logica cooperării va câștiga cu siguranță. 

"Cred că nu am pierdut nimic și nu vom pierde nimic. Din punct de vedere al achiziției, pot spune că principala achiziție este întărirea suveranității noastre, iar acesta este un rezultat inevitabil al ceea ce se întâmplă acum", a spus șeful statului rus.

Calitatea vieții oamenilor din Europa este aruncată în "cuptorul sancțiunilor”, fiind sacrificată de dragul păstrării dictaturii americane în afacerile mondiale, a subliniat  Putin citat de Tass .

„Nivelul de dezvoltare industrială atins în Europa, calitatea vieții oamenilor, stabilitatea socio-economică - toate acestea sunt aruncate în cuptorul cuptorului de sancțiuni, cheltuite la comanda de la Washington în numele celebrei unități euro-atlantice, și de fapt este sacrificat de dragul menținerii dictaturii Statelor Unite în afacerile mondiale” – a spus Putin. 

„SUA, deși își urmăresc propriile interese, nu se limitează niciodată în nimic și nu sunt jenați să-și atingă scopul”, a subliniat președintele Federației Ruse.

Alte stiri din Externe

Ultima oră