Putin „intenționează” să viziteze China în octombrie anul viitor

26 Iul 2023
Putin „intenționează” să viziteze China în octombrie anul viitor

Vladimir Putin „intenționează” să viziteze China în octombrie anul viitor, a declarat marți consilierul diplomatic al Kremlinului, Yuri Ushakov, scrie Le Monde.

„Am primit o invitație și intenționăm să vizităm China în timpul Forumului Centura si Drumul care va avea loc în octombrie”, a spus Ushakov, citat de agențiile de presă ruse. Dacă s-ar întâmpla, ar fi prima călătorie a lui Vladimir Putin în China de la începutul ofensivei militare ruse în Ucraina, pe 24 februarie 2022. Cu câteva săptămâni înainte de asaltul asupra Kievului, acesta călătorise la Beijing în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă organizate de vecinul său chinez.

Rusia și China se bucură de relații strânse care au fost consolidate de la izbucnirea ofensivei Kremlinului în Ucraina și ploaia de sancțiuni occidentale care au lovit economia rusă. Beijingul, la rândul său, s-a gândit să nu condamne asaltul rusesc asupra Ucrainei.

Președintele chinez Xi Jinping a călătorit la Moscova în martie, unde a declarat că relațiile bilaterale „intră într-o nouă eră” .

Alte stiri din Externe

Ultima oră