Putin: dinamica ofensivei ruse este „pozitivă”

15 Ian 2023
Putin: dinamica ofensivei ruse este „pozitivă”

De câteva zile, armatele ruse și ucrainene luptă sub o ploaie de rachete și focuri de armă, victoria lui Soledar, în estul țării, scrie Le Figaro

Președintele rus Vladimir Putin a estimat că campania militară din Ucraina urmează o „dinamică pozitivă” după anunțul cuceririi orașului Soledar (est), încă negat de Kiev. „Totul merge conform planurilor Ministerului Apărării și ale Statului Major”, a adăugat el. "Sper că luptătorii noștri ne vor încânta în continuare de mai multe ori cu rezultatele lor militare”, a spus el într-un interviu acordat televiziunii de stat ruse, difuzat duminică.

Întrebat pe pista unui aeroport, în apropierea avionului prezidențial rus, acesta răspundea la întrebarea unui jurnalist de la postul Rossia-1, despre „știrile care vin de la Soledar”, pe care armata rusă a susținut vineri că le-a cucerit.

Obiectivul Bakhmut

Cucerirea acestei modeste localități a fost prezentată Moscovei ca o victorie , după câteva luni de dezamăgiri, în special retragerea din regiunea Harkov (est) și marele oraș Herson (sud) în fața contraofensivelor ucrainene.

Potrivit armatei ruse, cucerirea orașului Soledar, unde există importante mine de sare care teoretic ar putea face posibilă protejarea echipamentelor și infiltrarea în spatele liniilor inamice, este un pas pentru a încercui orașul vecin Bakhmut, pe care Moscova încearcă să-l cucerească de luni de zile.

Alte stiri din Externe

Ultima oră