Protestele din Canada: manifestanții sunt amenințați că li se vor confisca animalele de companie

18 Feb 2022
Protestele din Canada: manifestanții sunt amenințați că li se vor confisca animalele de companie

Guvernul Canadei a suspendat conturile bancare ale manifestanților, au avertizat că îi vor amenda pe cei care își duc copiii la proteste și au amenințat cu sechestrarea animalelor de companie ale participanților la blocaje, spune presa canadiană.

La câteva zile după ce guvernul canadian condus de Justin Trudeau a invocat Legea privind situațiile de urgență pentru a stopa protestele în curs ale camioanelor, instituțiile financiare au înghețat conturile persoanelor suspectate ca ar fi legate de protestele de la Ottawa spune postul CBC.

Vicepremierul Chrystia Freeland care este si ministrul Justitiei a spus că cei „care au mașinile lor pe străzile din Ottawa își vor vedea asigurarea anulată și conturile suspendate”. Autoritățile canadiene pot viza și conturile care au donat protestatarilor prin campaniile GoFundMe.

Copiii manifestanților "vor fi puși în siguranță" spune Poliția

Administrația de la Ottawa a avertizat părinții care aduc copii la locurile de protest, afirmând că ar putea fi expuși unor amenzi masive sau închisoare în temeiul Legii de urgență.

Șeful interimar al poliției, Steve Bell, a spus că copiii demonstranților vor fi "puși în siguranță, deoarece fortele de aplicare a legii au început să-i aresteze pe protestatarii adunați la Ottawa .

„Continuăm să lucrăm cu partenerii noștri de la Societatea de Ajutor pentru Copii și alte servicii sociale pentru a căuta cel mai bun și cel mai sigur mod de a scoate copiii din zonă înainte de orice fel de acțiune a poliției”, a spus Bell.

Unul dintre noile ordine din Legea privind situațiile de urgență, invocat la începutul acestei săptămâni, consideră infracțiune aducerea unui minor într-un protest ilegal sau chiar la 500 de metri de o astfel de manifestație.

Adjunctul șefului poliției din Ottawa, Steve Bell, a declarat miercuri că ofițerii sunt gata să folosească metode pe care oamenii nu sunt obișnuiți să le vadă în capitală și că eforturile de a curăța străzile sunt iminente.

 

Poliția amenință să sechestreze animalele de companie ale manifestanților

Proprietarii de animale care participă la protest din ocupația Ottawa au fost avertizați de către oficialii orașului că riscă să-le fie sechestreze animalele de companie. „Dacă nu vă puteți îngriji animalul ca urmare a măsurilor de executare, animalul dumneavoastră va fi plasat în îngrijire de protecție timp de 8 zile, pe cheltuiala dumneavoastră. După 8 zile animalul dumneavoastră va fi considerat abandonat ”, se arată într-un tweet al statutului de la Ottawa.

Declarația a atras critici acerbe pe rețelele de socializare.

Manifestanții vor să păstreze acest protest non-violent și spun că nu se vor confrunta cu poliția

Poliția canadiană a anunțat vineri, 18 februarie, că a lansat o operațiune majoră de deblocare a străzilor capitalei Ottawa, care a fost paralizată de aproape trei săptămâni de protestatarii care se opun restrictiilor sanitare.

Joi poliția din Ottawa a arestat-o ​​pe organizatoarea „Freedom Convoi” Tamara Lich. Ea a postat pe Twitter ca „vom continua să menținem revendicarile”..

 

 

Surse: CBC, CityNews Ottawa, The Star

Alte stiri din Externe

Ultima oră