Prima doamnă a Franței, Brigitte Macron dă în judecată două femei care au răspândit un zvon revoltător. Vin și cu dovezi

16 Feb 2022
Prima doamnă a Franței, Brigitte Macron dă în judecată două femei care au răspândit un zvon revoltător. Vin și cu dovezi

Prima doamnă a Franței Brigitte Macron a dat în judecată două femei pentru că au răspândit știri false pe internet spunând că ar fi femeie transgender, a aflat vineri, 18 februarie, Agenția France Presse de la o sursă judiciară, scrie ziarul Le Figaro.

Prima Doamnă a Franței Brigitte Macron a lansat recent o acțiune civilă și o acțiune penală pentru a obține condamnările a două femei care au răspândit știri false pe internet susținând că ar fi o femeie transgender. Avocatul doamnei Macron, Jean Ennochi, a confirmat vineri pentru AFP informațiile de la M6 cu privire la această dublă acțiune în justiție. Pe plan civil, o primă audiere a fost stabilită pentru 15 iunie în faţa Camerei a 17-a a tribunalului din Paris, a declarat o sursă judiciară pentru AFP. Acțiunea civilă pe fond a lui Brigitte Macron se bazează pe prevederile Codului civil referitoare la confidențialitate, a spus această sursă.

Cele două femei desemnate de Brigitte Macron se prezintă drept „medium” și „jurnalist independent” aceasta din urmă fiind unul dintre principalele relee de răspândire ale acestei știri false.

 

În noiembrie, mai multe conturi de Twitter susțineau cu hashtag-ul #JeanMichelTrogneux, că Brigitte Macron era de fapt o femeie transgender (o persoană al cărei gen atribuit la naștere nu corespunde identității de gen resimțite) al cărei nume dat la naștere ar fi Jean-Michel.

Aceste mesaje false mai susțineau că Brigitte Macron nu ar fi mama copiilor ei. Cei care le răspandesc fac parte dintr-o mișcare foarte eterogenă care adună teorii ale conspirației, sceptici ai covid sau pretinzând că fac parte din curentul „suveranist francez”, scrie FranceInfo.

Nu este prima dată când cuplul Macron este vizat de zvonuri care vizează genul și orientarea sexuală. In momentul campaniei prezidențiale din 2017, Emmanuel Macron a fost nevoit să nege acuzațiile privind presupusa sa homosexualitate și o presupusă aventură cu fostul CEO al Radio France Mathieu Gallet.

În plus, știrile false transfobe nu sunt un fenomen nou.

Mai multe femei politicieni au fost ținta acestor fake news, printre care fosta primă doamnă a Statelor Unite Michelle Obama, actualul vicepreședinte american Kamala Harris sau premierul neozeelandez Jacinda Ardern.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră