Povestea actorului complet paralizat de la gât în jos care și-a revenit în mod miraculos

21 Dec 2022
Povestea actorului complet paralizat de la gât în jos care și-a revenit în mod miraculos

Actorul Cody Hively avea doar 27 de ani când a fost diagnosticat cu un caz sever de sindrom Guillain-Barre, o tulburare care ucide aproximativ 1 din 20 de victime.

După ce s-a îmbolnăvit de o boală imunologică potențial fatală, bărbatul care a fost paralizat de la gât în ​​jos, a reușit o recuperare miraculoasă și se întoarce în sala de gimnastică doar șase luni mai târziu, relatează goodnews.org.

Actorul Cody Hively avea doar 27 de ani când a fost diagnosticat cu un caz sever de sindrom Guillain-Barre, o tulburare care ucide aproximativ 1 din 20 de victime. Bolile imune precum sindromul Guillain-Barre determină sistemul imunitar să atace nervii pacientului, distrugându-i.

Hively a primit imunoglobulină intravenoasă (IVIG), un tratament pentru persoanele cu deficit de anticorpi, timp de trei luni în timp ce era în spital. Cu toate acestea, la numai șase luni după ce s-a îmbolnăvit și a trebuit să învețe din nou cum să meargă și cum să trăiască o viață normală.

A început la mijlocul lunii ianuarie 2022 cu furnicături și amorțeală la picioare și s-a înrăutățit până a ajuns la umeri. „În fiecare zi, doctorii spuneau același lucru, acest lucru s-ar putea opri mâine sau ar putea să continue să se înrăutățească”, a spus Hively.

Simptomele lui erau atât de grave încât asistentele au trebuit să-i vorbească folosind o tablă alfabetică, deoarece abia își putea mișca capul dintr-o parte în alta. Nu putea să respire sau să înghită, așa că a trebuit să fie intubat.

„A fost cu adevărat extrem de dificil”, și-a amintit el. „Am fost prizonierul propriului meu corp, minutele transformate în zile transformate în săptămâni transformate în luni. Tot corpul meu simțea că ar fi în flăcări.”

Din fericire, tratamentul a fost eficient, iar senzația a revenit treptat în corpul său. Tânărul fusese activ fizic și avea întreaga viață în față. Pe 17 martie a fost transferat într-un centru de reabilitare pentru pacienți internați, unde și-a început recuperarea fizică.

După patru ore de terapie fizică pe zi și a trebuit să învețe din nou cum să-și folosească majoritatea mușchilor, Hively a reușit să meargă pe distanțe scurte cu ceva asistență până la începutul lunii iulie. „Când am început să merg, am simțit că sunt din nou în viață, în fiecare săptămână aș face progrese, chiar dacă ar fi fost câțiva pași în plus”, a spus el.

El a adăugat: „Disciplina și hotărârea mea de a-mi reveni au fost cele care m-au ajutat să mă întorc atât de repede. „Sunt o persoană căreia îi place să fie fizic activ, așa că m-am obișnuit să lucrez pentru astfel de lucruri. "Când am început să merg, mă simțeam ca și cum eram din nou în viață, în fiecare săptămână făceam câte un progres mic. N-am crezut niciodată că voi muri, 1-20 de oameni mor din ceea ce aveam, dar nu mi-am pierdut niciodată speranța”, a adăugat el.

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră