Polonia va cumpăra sisteme de apărare americane Patriot în valoare de 15 miliarde de dolari

29 Iun 2023
Polonia va cumpăra sisteme de apărare americane Patriot în valoare de 15 miliarde de dolari

Sistemele Patriot și-au demonstrat eficiența în Ucraina, protejând teritoriul de atacurile aeriene rusești, scrie Le Figaro

Polonia va achiziționa sisteme de apărare aeriană american Patriot în valoare de 15 miliarde de dolari, potrivit unui acord dezvăluit miercuri de Pentagon.

O agenție a Departamentului de Apărare al SUA, DSCA (pentru Defense Security Cooperation Agency) a indicat că vânzarea va include în special până la 48 de lansatoare Patriot PAC-3 și până la 644 de rachete, precum și radare. Potrivit DSCA, Departamentul de Stat, care are autoritate asupra exporturilor de arme din SUA, a aprobat vânzarea.

Vânzarea, așa cum a fost propusă, va îmbunătăți capacitățile de apărare antirachetă ale Poloniei și va contribui la obiectivele Poloniei de a-și actualiza capacitățile, precum și de a spori interoperabilitatea cu SUA și alte țări aliate”, a spus agenția într-un comunicat .

Sistemele Patriot sunt proiectate să funcționeze chiar și împotriva rachetelor și aeronavelor de mare viteză. S-au dovedit a fi foarte eficienți în Ucraina, protejând teritoriul Kievului de atacurile aeriene rusești, inclusiv rachetele balistice tactice și rachetele hipersonice.

Alte stiri din Externe

Ultima oră