"Internetul poate reprezenta un colac de salvare pentru copii care au nevoie de ajutor atunci când suferă abuzuri, trăiesc cu părinţi sau alte rude dependente de droguri sau alcool, sau simt nevoia să se adreseze cuiva şi să li se asigure confidenţialitatea", se arată într-o scrisoare adresată politicienilor europeni de o coaliţie de organizaţii şi experţi privind siguranţa pe internet, semnată şi de Janice Richardson, expert la Consiliul Europei.
Propunerea va avea ca efect interzicerea accesului unui procent semnificativ de tineri la social-media, mai ales al celor mai vulnerabili, care nu vor putea obţine acordul părinţilor din diverse motive. Unii părinţi vor refuza pur şi simplu deoarece nu vor să alimenteze curiozitatea copiilor în diverse domenii precum religia, civismul, sănătatea şi orientarea sexuală. Şi, din păcate, sunt şi părinţi care îşi abuzează copiii şi vor să-i ţină departe de ceea ce i-ar putea ajuta, scrie în Huffington Post, Larry Magid, CEO al ConnectSafely.org, care primește contribuții din partea Facebook, Google și alte companii implicate în social media.
El mai spune că, având în vedere ce se întâmplă astăzi în lume, e nevoie de mai mulţi tineri care să comunice şi să se implice, şi nu de mai puţini. "Deşi am auzit despre puţine persoane care folosesc social-media pentru radicalizarea tinerilor, de fapt există un număr mult mai mare de oameni care folosesc pozitiv reţelele de socializare: să comunice şi să mobilizeze tinerii în fiecare ţară, din fiecare grup etnic şi religios pentru a găsi soluţii paşnice la problemele noastre", adaugă Magid.
El îi îndeamnă pe politicienii europeni să respingă propunerea privind majorarea vîrstei de acces la social-media şi să permită în continuare tinerilor de 13 ani şi peste să se implice în social media.