Phenianul amenință SUA cu un atac nuclear! Exerciții cu muniție reală la frontiera cu Nordul (VIDEO)

04 Apr 2016 | scris de Veronica Micu
Phenianul amenință SUA cu un atac nuclear! Exerciții cu muniție reală la frontiera cu Nordul (VIDEO)

Aceste exerciții, în cadrul cărora sunt utilizate obuziere autopropulsate de tipul K-9 și lansatoare de rachete multiple de 130 mm, se desfășoară în orașul de coastă Goseong, de la frontiera cu Coreea de Nord.

Pe parcursul ultimei luni, Kim Jong-Un a supervizat personal mai multe lansări de rachete în Marea Japoniei, între care primele lansări de rachete balistice cu rază medie de acțiune în ultimii doi ani.

Armele nucleare ale Phenianului, pregătite de utilizare în orice moment

În urmă cu o săptămână, liderul nord-coreean Kim Jong-Un a ordonat țării să efectueze noi teste pentru a pune la punct focoasele nucleare miniaturizate și a-și îmbunătăți capacitatea de atac nuclear.

La începutul lunii, Kim Jong-Un a cerut ca armele nucleare ale Phenianului să fie pregătite de utilizare în orice moment.

Coreea de Nord a efectuat pe 6 ianuarie al patrulea test nuclear, iar la 7 februarie a lansat o rachetă, încălcând mai multe rezoluții ale Națiunilor Unite.

La inceputul lunii, Consiliul de Securitate a impus o noua serie de sanctiuni dure Coreii de Nord dupa ultimele teste nucleare si balistice efectuate de regimul comunist. In pofida acestora, liderul nord-coreean Kim Jong-un a dat ordinul la 10 martie sa se efectueze noi teste cu focoase nucleare miniaturizate.

Alte stiri din Externe

Ultima oră