Personalul Twitter reacționează la preluarea lui Elon Musk: „Mă aștept să concedieze 69% dintre noi vineri la 16:20”

28 Oct 2022
Personalul Twitter reacționează la preluarea lui Elon Musk: „Mă aștept să concedieze 69% dintre noi vineri la 16:20”

Angajații Twitter au folosit propria lor aplicație pentru a-și exprima îngrijorarea cu privire la viitorul lor și pentru a-și manifesta solidaritatea după ce Elon Musk a încheiat în sfârșit acordul de preluare de 44 de miliarde de dolari, scrie Businessinsider.

Joi seară, un inginer de software Twitter a scris pe Twitter: „Omul a adus o chiuvetă, mă aștept să concedieze 69% vineri la 16:20”.

Miercuri, Musk a făcut o intrare dramatică la sediul Twitter din San Francisco, purtând o chiuvetă, înainte de a discuta cu personalul la cafeneaua de birou, The Perch. Anterior, a arătat o înclinație pentru cifre folosind meme: în 2018, el a scris pe Twitter că se gândește să privatizeze Tesla la 420 de dolari pe acțiune, iar în 2020, a glumit că va scădea prețul unui Model S la 69.420 de dolari .

Miliardarul, care este cea mai bogată persoană din lume, a concediat cel puțin patru directori de top, inclusiv CEO-ul Parag AgrawalPotrivit The Washington Post, Musk plănuia să concedieze aproape 75% din forța de muncă de 7.500 de oameni a Twitter, dar Musk a negat acest raport.

Un alt inginer de software Twitter a fost mai direct cu criticile: „Sper că ți-a plăcut cafeaua la The Perch! O singură întrebare: a fost distractiv să te uiți la fețele oamenilor despre care ai spus că îi vei concedia?”

În timpul acestei întâlniri de cafea de o oră cu aproximativ 40 de angajați Twitter, Musk a negat cifra de 75% disponibilizări, potrivit Bloomberg .

Alți angajați ai Twitter au fost creativi cu criticile, unul care a împărtășit un desen animat cu directorul Agrawal ridicând cei 38,7 milioane de dolari — L-a văzut cineva pe Parag? arată ilustrația în timp ce  Agrawal întinde mâna după o parașută de aur pentru a scăpa de un avion cu marca Twitter. 

Demiterea lui Vijaya Gadde , șeful juridic și de politică și consilierul general, Sean Edgett, a provocat, de asemenea, îngrijorare în rândurile angajaților. Mai mulți angajați l-au retweetat pe editorul Techdirt, Mike Masnick, care a spus că „Twitter este mai puțin o platformă de exprimare liberă” fără Gadde.

Alte stiri din Externe

Ultima oră