Pentagonul i-a răspuns lui Elon Musk care îi ceruse să plăteasca pentru serviciile Starlink din Ucraina

14 Oct 2022
Pentagonul i-a răspuns lui Elon Musk care îi ceruse să plăteasca pentru serviciile Starlink din Ucraina

Un purtător de cuvânt al Pentagonului a declarat pentru Reuters că departamentul de apărare al SUA „continuă să lucreze cu industria pentru a explora soluții pentru forțele armate ale Ucrainei în timp ce resping agresiunea brutală și neprovocată a Rusiei"

Elon Musk a declarat vineri că compania sa de rachete SpaceX nu poate finanța pe termen nelimitat serviciul de internet Starlink din Ucraina, care a ajutat civilii și militarii țării să rămână online în timpul războiului cu Rusia.

Comentariul lui Musk pe Twitter a venit după un raport din presă conform căruia SpaceX a cerut Pentagonului să plătească pentru donațiile Starlink. Miliardarul s-a certat online cu oficiali ucraineni pentru un plan de pace pe care l-a prezentat si despre care Ucraina spune că este prea generos cu Rusia.

Miliardarul care conduce Tesla a spus că Starlink cheltuiește aproape 20 de milioane de dolari pe lună pentru întreținerea serviciilor prin satelit în Ucraina. El a spus recent că SpaceX a cheltuit aproximativ 80 de milioane de dolari pentru a activa și susține Starlink acolo.

„SpaceX nu cere să recupereze cheltuielile anterioare, dar nici nu poate finanța sistemul existent pe termen nelimitat *și* trimite mai multe mii de terminale care au o utilizare de date de până la 100 de ori mai mare decât în ​​gospodăriile obișnuite. Acest lucru este nerezonabil”, a scris Musk pe Twitter vineri.

„De asemenea, a trebuit să ne apărăm împotriva atacurilor cibernetice și a bruiajului, care devin din ce în ce mai dure”, a scris Musk.

CNN a raportat joi că SpaceX a trimis o scrisoare Pentagonului luna trecută în care spunea că nu poate continua să finanțeze serviciul Starlink în Ucraina și că ar putea fi nevoit să înceteze finanțarea acestuia dacă armata americană nu oferă companiei zeci de milioane de dolari pe lună.

Un purtător de cuvânt al Pentagonului a declarat că Departamentul de Apărare „continuă să lucreze cu industria pentru a explora soluții pentru forțele armate ale Ucrainei, în timp ce acestea resping agresiunea brutală și neprovocată a Rusiei”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră