Partidul Republican se pregătește să dezvăluie "rețeaua complicată de companii a familiei Biden" concentrându-se pe transferurile bancare efectuate în principal din România

10 Mai 2023
Partidul Republican se pregătește să dezvăluie "rețeaua complicată de companii a familiei Biden" concentrându-se pe transferurile bancare efectuate în principal din România

Președintele Comitetului de Supraveghere al Camerei Reprezentantilor, James Comer, va dezvălui miercuri o notă care descrie stadiul unei investigații conduse de Partidul Republican cu privire la rolul președintelui Biden în veniturile din străinătate ale familiei sale, scrie New York Post

Prezentarea de miercuri dimineață va „dezvălui rețeaua complicată de companii a familiei Biden” și „milioanele de dolari pe care familia Biden, asociații lor și companiile lor le-au primit de la cetățeni străini”, a declarat pentru The Post o sursă familiarizată cu planurile lui Comer.

Comer va „dezvălui un memorandum care detaliază constatările din evidențele financiare obținute până în prezent prin intermediul a patru citații bancare”, a adăugat sursa, și va pretinde că „încercările lui Biden de a ascunde tranzacții financiare mari pe care le-au primit de la cetățeni străini”.

De asemenea, republicanul din Kentucky va „anunța următoarele acțiuni de investigație”

Comitetul de Supraveghere a achiziționat recent evidențele bancare ale asociaților cheie ai familiei Biden și a revizuit Rapoartele de activități suspecte depuse de bănci la Departamentul de Trezorerie, ceea ce l-a determinat pe Comer să sugereze în interviurile recente că membrii familiei Biden nedeclarați anterior au primit numerar străin.

Între timp, se pare că Departamentul de Justiție se apropie de o decizie finală cu privire la acuzarea primului fiu Hunter Biden pentru fraudă fiscală și alte presupuse infracțiuni – oferindu-i lui Comer ocazia de a reformula această anchetă de lungă durată ca fiind prea restrânsă.

Criticii republicani au remarcat absența unor presupuse încălcări ale Legii privind înregistrarea agenților străini printre acuzațiile luate în considerare împotriva lui Hunter, care anul trecut a plătit aproximativ 2 milioane de dolari în taxe federale, într-o aparentă încercare de a evita acuzațiile.

Avocații lui Hunter Biden s-au întâlnit cu avocații Departamentului de Justiție pe 26 aprilie la Washington, în ceea ce ar putea fi un pas final înainte de o decizie de acuzare – iar președintele Biden a fost văzut duminică împreună cu fratele său mai mic James Biden, care a colaborat cu Hunter în multe dintre relațiile sale cu parteneri straini.

„Nu va mai rămâne nimeni pentru o poză de Crăciun dacă [Departamentul de Justiție] și-a făcut treaba și a intrat acolo și a acuzat pe toți cei care au orice tip de amprente implicate în această schemă de trafic de influență”, a declarat Comer pentru Fox News luna trecută.

Președintele Comisiei de supraveghere a dezvăluit recent câteva constatări din citațiile sale emise băncilor pentru evidențele asociaților lui Hunter Biden.

În martie, Comer a dezvăluit că înregistrările din contul asociatului familiei Biden, Rob Walker, au arătat că acesta a primit 3 milioane de dolari la 1 martie 2017 de la State Energy HK Limited, o firmă afiliată CEFC China Energy.

Walker a dat apoi aproximativ 1.065.000 de dolari soților Biden, inclusiv primei nuroiri Hallie Biden, care fusese căsătorită cu fiul lui Joe Biden, Beau, și se întâlnea cu Hunter la acea vreme.

Multe dintre detaliile afacerilor externe ale familiei Biden au fost culese din fișierele incomplete recuperate de pe laptopul abandonat al lui Hunter Biden, care detaliază, de asemenea, interacțiunile lui Joe Biden cu mulți dintre asociații rudelor sale și utilizarea Air Force Two și reședința vicepreședintelui pentru a îi găzdui.

Dezvaluirile se vor concentra pe transferurile bancare efectuate în principal din România

NewsNation, canalul TV specializat in investigatii, a aflat că dezvaluirile se vor concentra pe transferurile bancare efectuate în principal din România către cel puțin 10 membri ai familiei sale. și asociați în timp ce Biden era vicepreședinte.

Două surse familiare cu ancheta de câteva luni au declarat exclusiv marți pentru NewsNation că parlamentarii GOP vor pretinde că transferurile bancare au fost făcute către membrii familiei, inclusiv fiul Hunter Biden, fratele James Biden și nora văduvă Hallie Biden.

Mai mulți membri republicani ai Comisiei de Supraveghere a Camerei sunt așteptați să prezinte dovezi ale tranzacțiilor bancare și transferurilor de bani efectuate în țări precum România și China. Cu toate acestea, nu este clar dacă există dovezi care indică un comportament criminal specific.

„Vom furniza copii tipărite ale tranzacțiilor/banilor prin cablu care au fost obținute prin citații către bănci în ultimele luni”, a declarat o sursă pentru NewsNation, sub condiția anonimatului.

Un magnat român l-a angajat pe Hunter Biden pentru a-l ajuta să evite închisoarea

Hunter Biden și colegii săi de la o firmă de avocatură de mare putere au încercat să-și valorifice conexiunile guvernamentale în ultimele luni ale administrației Obama într-o încercare eșuată de a ajuta un magnat imobiliar român să evite o condamnare pentru acuzații de luare de mită, scria NewYork Post în 2021

E-mailurile obținute de pe laptopul abandonat al lui Hunter arată că tânărul Biden – atunci lucra ca consilier la Boies Schiller Flexner LLP – a contactat fostul director FBI Louis Freeh în iunie 2016 despre cazul lui Gabriel Popoviciu, care a fost acuzat că a achiziționat teren pentru a construi un București un mall la un preț sub nivelul pieței, a raportat Daily Mail .

Într-un e-mail din 18 iunie 2016, Hunter Biden i-a spus lui Freeh – pe atunci partener la firma de avocatură Freeh, Sporkin & Sullivan din Delaware – că el credea că Popoviciu este „un om bun care este foarte prost tratat de un sistem de justiție românesc suspect. … Timpul este esențial și clientul meu nu s-a împotrivit niciodată să aducă orice echipă de care are nevoie, cu orice preț, pentru a obține dreptate.”

În timp ce răspunsul inițial al lui Freeh, care începea „Mulțumesc pentru notă și pentru că te-ai gândit la mine”, a fost lipsit de angajare, el a fost în curând investit pe deplin în cazul lui Popoviciu.

„Îl voi vedea joi pe bunul meu prieten Ron Noble (fostul SecGen INTERPOL), la NY”, i-a scris Freeh lui Hunter la trei zile după e-mailul inițial, „și cel mai probabil îl cunoaște pe acest procuror DNA [Direcția Națională Anticorupție], Laura Codruta Kobesi, foarte bine. Lasă-mă să vorbesc cu el și să văd ce posibilități ar fi să mă întâlnesc cu ea și să inițiez un dialog care ar remedia situația.”

Într-un e-mail ulterior, fostul șef al FBI a sugerat că Popoviciu are valoare pentru forțele de ordine americane.

„FYI”, a scris Freeh într-un e-mail din 8 iulie către Hunter Biden, obținut de The New York Post, „Am avut conversații cu șeful diviziei criminale a FBI și există un interes sincer al Biroului în a-l întâlni și a informa pe Gabriel cu privire la alte chestiuni despre care ar putea fi dispus să discute.” Freeh nu a explicat care sunt acele „alte chestiuni”.

Mai târziu, în e-mail, Freeh i-a spus lui Hunter Biden că „ar dori să vă facă o mică plată pentru această recomandare și pentru munca dumneavoastră continuă în această chestiune. Aceasta este o practică standard... Am avea nevoie doar de informațiile dvs. bancare pentru a efectua o plată.”

„Mulțumesc, domnule judecător Freeh… Așa de onorat că ați acceptat să vă ocupați de asta”, a răspuns Hunter.

„Îți mulțumesc Hunter și am fi încântat să lucrez în viitor cu tine”, a răspuns Freeh. „Am vorbit și cu tata [Joe Biden] acum câteva săptămâni și aș dori să explorez împreună cu el câteva opțiuni de muncă viitoare. Cred că lucrul împreună în aceste chestiuni (și în alte chestiuni legale) ar fi valoros, distractiv și plin de satisfacții.”

Pe 17 mai 2016, cu o lună înainte ca Hunter Biden să-l contacteze pe Freeh, colegul lui Boies Schiller, Michael Gottlieb, a dezvăluit într-un e-mail că a luat legătura cu trimisul american de atunci în România, Hans Klemm, în efortul de a ajuta la intermediarea unei întâlniri cu procurorii români.

Am luat legătura cu Klemm și l-am rugat să ne ajute să intermediam întâlnirea”, a scris Gottlieb. În acel moment, Hunter Biden i-a sugerat lui Gottlieb că era „timpul să adunăm o echipă de profil mai înalt care să poată vorbi despre nedreptatea de aici... Mike, aveam de gând să-l contactez pe judecătorul Freeh și dacă vă puteți gândi la alții de această statură, cred că acum este momentul să le citim situația și să vedem dacă sunt dispuși să ajute.”

Niciuna dintre aceste manevre nu a dat roade. Popoviciu a fost condamnat de o instanță din România în 2017 la șapte ani de închisoare. Într-o declarație de la acea vreme  Freeh a descris modul în care a fost reținut să efectueze o „evaluare independentă” a cazului „cu asistența unei echipe de foști procurori federali cu experiență și foști agenți speciali ai FBI, dintre care unul vorbește fluent limba română”.

„Această sentință și condamnare nu sunt susținute nici de fapte, nici de lege”, a spus Freeh.

New york Post a raportat că Freeh a dat 100.000 de dolari unui trust pentru doi dintre nepoții președintelui Biden, în timp ce încerca să-l atragă pe vicepreședintele de atunci să lucreze cu firma sa de avocatură.

Alte stiri din Externe

Ultima oră