Pacient cu 1% șanse de a supraviețui noului coronavirus, externat după 64 de zile

13 Mai 2020 | scris de A.A.
Pacient cu 1% șanse de a supraviețui noului coronavirus, externat după 64 de zile

Gregg Garfield și-a petrecut ultimele 64 de zile pe un pat de spital. Primele 31 de zile, el a fost conectat la un ventilator mecanic, conform USA Today.

Garfiel, în vârstă de 54 de ani, a fost pacientul zero al spitalului Providence St. Joseph din Burbank, California. Medicii care l-au tratat au precizat că avea 1% șanse să învingă noul coronavirus, dar acesta a fost externat vinerea trecută.

Pacientul a contractat virusul în urma unei călătorii în nordul Italiei efectuate în luna februarie. Alături de mai mulți prieteni, a petrecut câteva zile de vacanță într-o stațiune montană, una dintre primele surse de răspândire a noului coronavirus la nivel mondial.

Într-un interviu acordat KCAL-TV acesta declara că încă de la declanșarea bolii, sistemul său imunitar îi punea tot organismul la pământ. Chiar dacă a dus o viață sănătoasă și a practicat mai multe sporturi i s-au acordat foarte puține șanse să învingă noul virus.

Garfield a fost internat cu pneumonie acută și la scurt timp i-au cedat și rinichii. Sora sa a povestit că pe parcursul săptămânilor petrecute în spital plămânii i-au fost grav afectați și au cedat de mai multe ori, iar atunci când a început să-și revină, nu putea nici măcar să se ridice singur în picioare.

Cu ajutorul kinetoterapeuților și al exercițiilor fizice, a început să-și recapete o parte din mobilitate, ceea ce i-a permis să se întoarcă acasă doar cu un cadru de susținere.

În ziua externării, toate cadrele medicale s-au adunat în holul central pentru a celebra momentul, iar pacientul a ieșit pe ușa spitalului în aplauzele tuturor.

Chiar dacă mai are mult de luptat pentru a-și reveni la viața normală, Garfield a dorit să transmită tuturor să fie foarte precauți în ceea ce privește COVID-19 și să ia absolut toate măsurile pentru a se proteja.

Alte stiri din Externe

Ultima oră