Orban: Liderii UE au în vedere desfășurarea unei „forțe de menținere a păcii” în Ucraina

02 Apr 2023
Orban: Liderii UE au în vedere desfășurarea unei „forțe de menținere a păcii” în Ucraina

„Cei care sunt pro-război au pus în pericol întreaga Uniune Europeană”, a declarat Orban la Radio Kossuth, referindu-se la eforturile continue ale statelor membre UE de a înarma forțele Kievului. Pericolul războiului mondial nu este o exagerare literară, a spus Premierul Ungariei, scrie ziarul maghiar 24.

Premierul ungar a spus că, de la izbucnirea războiului, cea mai mare parte a muncii sale a urmărit reacțiile altor țări UE. Potrivit acestuia, au fost cei care au evaluat situația și s-au alăturat de la început războiului cu curaj și mândrie. El consideră că Statele Unite sunt o astfel de țară, dar majoritatea statelor membre UE, în special Germania, sunt țări în derivă când vine vorba de război.

Din cauza atitudinii pro-război, începe să fie pus la îndoială sensul unirii, de la care, potrivit premierului, oamenii se așteaptă la două lucruri. Primul este de a avea pace durabilă, al doilea este de a crește nivelul de prosperitate atins. Pe de altă parte, sancțiunile și războiul distrug economia europeană.

Din punct de vedere maghiar, achiziția comună de muniție a UE înseamnă că aceasta poate furniza armata noastră mai ieftin și mai rapid.

El consideră războiul mondial o adevărată amenințare. Potrivit lui Orbán, suntem aproape de Europa care trimite trupe de menținere a păcii în Ucraina.

Prim-ministrul vede că poziția maghiară aparține majorității mondiale dar este minoritară în Europa. Occidentul a luat o poziție morală în problema războiului din Ucraina, dar și punctul de vedere al restului lumii, care vrea să evite escaladarea, poate fi justificat. El adaugă: tabăra pro-pace devine din ce în ce mai tare și în Europa, dar deocamdată aceste voci nu ajung la lideri.

Potrivit lui Orbán, primul lucru care este important nu este ce fel de acord de pace ar trebui încheiat, ci să existe o încetare a focului: ar trebui să se realizeze ca oamenii să nu mai audă și apoi cadrul de pace care să conducă la reglementare poate fi gândit.

Partidele pro-război au pus în pericol Uniunea Europeană, de la care așteptăm două lucruri. Primul este să avem pace de durată. Astfel încât riscul de război este în mod constant scăzut. Sindicatul în sine a devenit o instituție pro-război. Celălalt este menținerea nivelului de prosperitate atins. În comparație, războiul și sancțiunile distrug economia europeană

- analizează Orbán, care spune că întregul sens al UE este pus sub semnul întrebării în ochii oamenilor.

Avem nevoie de o încetare a focului mai întâi. Trebuie să începi de aici, de acolo se poate întâmpla orice

- a spus Orbán, care consideră că acest lucru este în interesul ambelor părți în conflict.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră