Orașul german Hanovra taie apa caldă pentru a economisi gazele

29 Iul 2022
Orașul german Hanovra taie apa caldă pentru a economisi gazele

Dușuri reci pentru a economisi energie: Hanovra devine primul oraș care ia măsuri din cauza crizei gazelor din Rusia, scrie SudInfo

Orașul german Hanovra este unul dintre primele care a luat măsuri de economisire a energiei în urma crizei gazelor din Rusia.

Nu mai este posibil să faci un duș fierbinte în clădirile guvernamentale, în piscine și în centrele sportive, a informat joi presa germană.

Fântânile orașului sunt de asemenea închise pentru a economisi energie. Clădirile mari precum primăria și muzeele nu mai sunt iluminate noaptea. Încălzirea în clădirile publice va fi limitată la 20 de grade.

„Obiectivul este să ne reducem consumul de energie cu 15%”, a spus primarul Belit Onay. „Acesta este un răspuns la deficitul de gaz, care este o mare provocare pentru municipalități – în special pentru un oraș mare precum Hanovra”. 

„Situația este imprevizibilă, așa cum au arătat doar ultimele zile”, a adăugat el. „Cu toate acestea, capitala statului încearcă să se pregătească cât mai bine”.

Pe întreg teritoriul Uniunii Europene, statele membre se străduiesc să economisească gaz și să-l depoziteze pentru iarnă, iar marți, miniștrii energiei au convenit, în principiu, să reducă consumul de gaze cu 15% din august până în martie. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră