Oprah Winfrey donează 10 milioane de euro în plină pandemie

03 Apr 2020 | scris de A.A.
Oprah Winfrey donează 10 milioane de euro în plină pandemie

Vedeta Oprah Winfrey a anunţat, joi, că va dona 10 milioane de dolari unor iniţiative de ajutorare a persoanelor afectate de pandemia de coronavirus, inclusiv unui fond destinat furnizării de alimente americanilor aflaţi în situaţii vulnerabile cofondat de Leonardo DiCaprio, conform Reuters.

Winfrey, în vârstă de 66 de ani, care s-a născut într-o familie săracă din Mississippi, este în prezent una dintre cele mai influente femei din SUA.

O parte din suma donată va merge la iniţiativa America’s Food Fund, lansată de fundaţiile Apple, Ford, femeia de afaceri Laurene Powell Jobs şi actorul Leonardo DiCaprio. Fondul, care are ca scop strângerea sumei de 12 milioane de dolari, va fi folosit pentru furnizarea de alimente pentru cei afectaţi de criza provocată de pandemie. Proiectul, dedicat şi copiilor care depind de mesele oferite în şcoli pentru a supravieţui, va fi realizat în colaborare cu World Central Kitchen şi Feeding America.

Winfrey a făcut anunţul în ziua în care autorităţile americane au făcut public faptul că un număr record de 6,6 milioane de americani au depus actele pentru ajutor de şomaj.

Winfrey a lansat luna trecută, pe Apple TV+, emisiunea săptămânală "Oprah Talks COVID-19", în care vorbeşte cu lideri din diferite domeni despre modalităţi prin care se poate trece peste criza provocată de pandemie. Winfrey, care a renunţat la popularul său talk show în 2011, după 25 de ani, a semnat în 2018 un contract cu Apple pentru a produce conţinut original pentru platforma de streaming, transmite Mediafax.

Alte stiri din Externe

Ultima oră