Occidentul e vinovat de „provocare” față de Rusia, acuză Erdogan

07 Sep 2022
Occidentul e vinovat de „provocare” față de Rusia, acuză Erdogan

Țările occidentale sunt vinovate de „provocare” față de Rusia, a declarat președintele turc Recep Tayyip Erdogan, miercuri, la Belgrad, scrie 7sur7.

„Pot spune foarte deschis că nu mi se pare corectă atitudinea actuală a Occidentului (...). Occidentul urmărește o politică bazată pe provocare”, a declarat șeful statului turc în cadrul unei conferințe de presă cu omologul său sârb Aleksandar Vucic, ca răspuns la o întrebare despre criza energetică din Europa.

„Atâta timp cât încerci să porți un război atât de provocator, nu vei putea obține rezultatele dorite”, a adăugat el. „Noi, Turcia, am menținut întotdeauna o politică de echilibru între Rusia și Ucraina”, a adăugat el.

„Europa culege ceea ce seamănă”

Dacă a furnizat Kievului drone militare, Turcia a refuzat să se alăture sancțiunilor occidentale decretate împotriva Rusiei după lansarea ofensivei sale în Ucraina.

Președintele dăduse deja vina marți pentru criza energetică din Europa pe seama sancțiunilor impuse Rusiei, preluând un argument de la Kremlin. „Europa culege ceea ce a semănat. Atitudinea Europei față de domnul Putin și sancțiunile l-au determinat, fie că ne place sau nu, să spună: 'Dacă faci așa, eu voi face asta'”, a spus el de la Ankara.

Alte stiri din Externe

Ultima oră