O lege din California interzice școlilor să informeze părinții cu privire la schimbarea de sex a copilului: Elon Musk anunță ca va muta SpaceX în Texas în semn de protest

17 Iul 2024
O lege din California interzice școlilor să informeze părinții cu privire la schimbarea de sex a copilului: Elon Musk anunță ca va muta SpaceX în Texas în semn de protest

„Este ultima picătură”: Elon Musk a anunțat marți pe X că va muta sediul companiei aerospațiale SpaceX în Texas, în semn de protest față de adoptarea unei legi privind persoanele transgender promulgată luni în California de guvernatorul democrat Gavin Newsom, scrie Le Figaro

Legea își propune să "protejeze" drepturile copiilor transgender și să lupte împotriva discriminării. În special, interzice personalului școlii să informeze părinții cu privire la o schimbare în identificarea de gen a copilului lor. Pentru a-i informa, elevul trebuie să-și fi dat mai întâi consimțământul școlii.

„Este ultima picătură” , a reacționat antreprenorul, justificându-și decizia prin trecerea acestui text „și multe altele care l-au precedat” și care „atacă familiile și afacerile”. Și adăugând că tocmai din acest motiv „sediul central al SpaceX va fi mutat de la Hawthorne din California la Starbase din Texas”.

Sediul X va fi, de asemenea, mutat în Texas

Miliardarul nu s-a oprit doar la acest anunț. El a adăugat apoi că sediul rețelei de socializare X, pe care o deține, va fi mutat și din San Francisco, California, în Austin, Texas. „I-am spus în mod clar guvernatorului Newsom în urmă cu aproximativ un an că legi ca aceasta ar obliga familiile și întreprinderile să părăsească California pentru a-și proteja copiii ”, a continuat Elon Musk în postarea sa.

În 2022 revista People a raportat că fiul lui Elon Musk, atunci în vârstă de 18 ani, a obținut permisiunea de a-și schimba legal numele și sexul în Vivian Jenna Wilson. A renunțat la numele de familie Musk și a luat în schimb numele de fată al mamei sale, Justine Wilson. Întrebat despre fiul sau care se pretinde femeie transgender, omul de afaceri a declarat pentru Financial Times că decizia lui a fost cauzată de „neo-marxiştii” din instituţiile de învăţământ.

Deja în 2021, CEO-ul Tesla  și-a mutat sediul producătorului său de automobile din Palo Alto, California, la Austin, Texas. La acea vreme, Elon Musk a menționat, pentru a-și justifica decizia, legislația californiană și măsurile preventive luate în timpul pandemiei de Covid-19 de Gavin Newsom.

Alte stiri din Externe

Ultima oră