O explozie masivă în tabăra de refugiați din Gaza a făcut multe victime, spun oficialii de la fata locului

31 Oct 2023
O explozie masivă în tabăra de refugiați din Gaza a făcut multe victime, spun oficialii de la fata locului

O explozie enormă într-o tabără de refugiați din nordul Fâșiei Gaza a provocat multe victime, potrivit autorităților de acolo, scrie CNN

Autoritățile controlate de Hamas au dat vina pe Forțele de Apărare Israelului pentru explozie. Armata Israelului nu a răspuns imediat la întrebarea CNN despre explozie.

Ministerul de Interne din Gaza a raportat că „20 de case au fost complet distruse în bombardamentul israelian care a vizat un cartier rezidențial din Jabalia”, o tabără dens populată de refugiați.

Directorul spitalului indonezian din Gaza, dr. Atef al-Kahlout, a declarat pentru CNN că „sute” de oameni morți și răniți au ajuns la spital. „Mulți sunt încă sub dărâmături”, a adăugat el. 

„Ceea ce vedeți este o scenă pe care nimeni nu și-o poate imagina: martiri răniți, sute de cadavre carbonizate”, a spus dr. Mohammad alRann de la spitalul indonezian, unul dintre cele mai mari din Gaza, care a primit multe dintre victimele atacului. „Pacienții și răniții sunt pe podele, paturi, coridoare și zona de recepție.”

Tot ce putem face este să continuăm să-i luăm. Majoritatea rănilor sunt cauzate de explozivi și leziuni la cap și amputații.”

Fotografiile site-ului au arătat mai multe cratere mari în pământ, înconjurate de dărâmăturile clădirilor distruse și avariate.

Alte stiri din Externe

Ultima oră