Noi documente confidenţiale au fost descoperite în casa lui Joe Biden

15 Ian 2023
Noi documente confidenţiale au fost descoperite în casa lui Joe Biden

Ele datează de când Joe Biden era vicepreședinte al Statelor Unite, a anunțat Casa Albă. Acestea sunt adăugate altora, inclusiv unele „Top Secret”, scrie Le Figaro.

Cinci pagini suplimentare de documente confidențiale au fost găsite într-o cameră adiacentă garajului locuinței familiei președintelui american Joe Biden din Wilmington, Delaware, a anunțat sâmbătă Casa Albă.

Aceste documente, care datează de la vicepreşedinţia lui Joe Biden, au fost găsite după sosirea la faţa locului, joi seară, a avocatului preşedinţiei Richard Sauber, precizează acesta din urmă într-un comunicat de presă. Ele se adaugă altor dosare găsite în această reședință privată, a căror existență Casa Albă a dezvăluit-o joi, precum și alte documente confidențiale descoperite în noiembrie anul trecut într-un birou din Washington.

Luni seara, postul CBS a dezvăluit că Biden a păstrat și documente secrete datând de pe vremea când era vicepreședintele lui Obama. Aceste documente au fost găsite la Washington în birourile think tank-ului său politic, Penn Biden Center for Diplomacy and Global Engagement (Centrul pentru diplomație și inițiative globale) pe 2 noiembrie 2022, cu câteva zile înainte de alegerile de la jumătatea mandatului. Ar fi fost apoi predate discret Arhivelor Naționale, iar descoperirea lor a fost păstrată confidențială.

Casa Albă a refuzat inițial să comenteze această dezvăluire CBS. Apoi, un consilier Biden a recunoscut că un „număr mic de documente clasificate” a fost într-adevăr descoperit în fundul unui dulap de către avocații personali ai lui Biden și au fost predate arhivelor naționale.

Rapoartele de inteligență „top secret”

Miercuri, NBC News a raportat că un nou lot de documente a fost descoperit de echipa juridică a președintelui, de data aceasta la reședința privată a lui Biden din Wilmington, Delaware. Unele documente se aflau în bibliotecă. Altele au fost depozitate în garajul care găzduiește Chevroletul Corvette decapotabilă a președintelui.

A doua casă a lui Biden din stațiunea Rehobot Beach a fost, de asemenea, perchizitionată, dar nu au fost găsite alte documente. Lotul inițial ar fi conținut 10 documente clasificate, inclusiv rapoarte de informații americane și note informative despre Ucraina, Iran și Regatul Unit. Unele au fost clasificate „Top secret”, cel mai înalt nivel.

Alte stiri din Externe

Ultima oră