Un al doilea set de documente secrete a fost găsit la casa lui Biden din Delaware

12 Ian 2023
Un al doilea set de documente secrete a fost găsit la casa lui Biden din Delaware

Al doilea set de documente clasificate din vremea președintelui Biden ca vicepreședinte a fost descoperit într-un spațiu de depozitare din garajul casei sale din Wilmington, statul Delaware, a declarat joi un avocat de top de la Casa Albă, scrie New York Times

Acest al doilea set de documente a fost găsit într-un loc „asociat” cu Biden. Joi, declarația Casei Albe a oferit mai multe detalii, precizând că locația era reședința sa privată, unde își petrece adesea weekendurile.

Declarația Casei Albe, a lui Richard Sauber, un consilier special al lui Biden, nu a răspuns la întrebări despre conținutul documentelor, cine le-a împachetat și dacă cineva a avut acces la ele după ce acesta a părăsit mandatul. De asemenea, nu a spus când a fost găsit al doilea lot.

Declarația a venit după ce Casa Albă a recunoscut săptămâna aceasta că un lot a fost descoperit pe 2 noiembrie în dulapul unui birou de la un think tank pe care Biden îl folosise după ce a părăsit vicepreședinția.

Declarația a adăugat că echipa Biden a anunțat imediat Departamentul de Justiție și a aranjat ca acesta să intre în posesia documentelor.

Dl Sauber a spus că echipa lui Biden a căutat și în casa pe care președintele o deținea în Rehoboth Beach, Delaware, dar nu a găsit niciun document depozitat acolo.

Marți, Biden a declarat reporterilor din Mexico City că a fost „surprins” să afle în toamnă că avocații săi au găsit documente guvernamentale secrete în fostul său birou de la Centrul Penn Biden pentru Diplomație și Angajament Global.

El a spus că personalul său a cooperat pe deplin cu Arhivele Naționale și Departamentul de Justiție, dar nu a menționat documentele găsite ulterior în Delaware.

Avocații domnului Biden au descoperit „un număr mic” de documente clasificate în fostul său birou la un think tank din Washington în toamna anului trecut, a declarat Casa Albă luni, determinând Departamentul de Justiție să examineze situația pentru a determina cum să procedeze.

Primul lot de documente găsit în fostul birou al domnului Biden a fost găsit de avocații săi personali în noiembrie, când împachetau dosare la biroul din Washington, potrivit Casei Albe.

Oficialii nu au descris cu exactitate câte documente au fost implicate, ce fel de informații au inclus sau nivelul lor de clasificare. Avocații domnului Biden nu au oferit detalii despre conținutul materialului găsit în noul lot.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră