New York: Un migrant ilegal care a împușcat doi ofițeri de poliție spune că uciderea polițiștilor face parte din cultura lui

27 Iun 2024
New York: Un migrant ilegal care a împușcat doi ofițeri de poliție spune că uciderea polițiștilor face parte din cultura lui

Bărbatul din Venezuela acuzat că a împușcat doi ofițeri NYPD la începutul acestei luni a fost trimis în judecată la Tribunalul Penal din Queens County după ce un mare juriu l-a acuzat de tentativă de crimă de gradul I. El pledat nevinovat si a spus că face parte din cultura membrilor bandei Tren de Aragua să tragă în ofițerii de poliție, scrie CBSNews

Bernardo Raul Castro Mata, în vârstă de 19 ani, a intrat în sala de judecată într-un scaun cu rotile, cu brațul drept încătușat.

Mata a fost acuzat pentru că i-a împușcat pe ofițerul Richard Yarusso și pe ofițerul Christopher Abreu la începutul lunii iunie, în East Elmhurst, în timp ce se afla pe un scuter și mergea pe direcția greșită pe o stradă cu sens unic, au spus procurorii.

„Unul dintre [ofițerii de poliție] a fost împușcat în abdomen, unul în picior. În ciuda acestui fapt, au reusit să-l aresteze”, a spus procurorul districtului Queens, Melinda Katz. „S-a presupus că scuterul nu era înmatriculat, fără licență. Nu purta cască”.

Migrantul spune că este obișnuit ca membrii bandei să tragă în poliție din Venezuela

Potrivit documentelor judecătorești, Mata, care locuia într-un adăpost de migranți le-a spus detectivilor că este membru al unei bande venezuelene și că armele sunt introduse ilegal în adăposturi prin pachete de livrare de alimente pentru a evita detectoarele de metale. El a mai spus că face parte din cultura membrilor bandei Tren de Aragua să tragă în ofițerii de poliție, deoarece ofițerii venezueleni îi împușca pentru infracțiuni minore.

Cu toate acestea, el a pledat nevinovat, susținând că arma nu era a lui și a explodat accidental în timpul întâlnirii cu poliția. Procurorii au citit mai multe declarații pe care spun că le-a făcut anchetatorilor. "Știam că în geantă era o armă. Când m-au oprit polițiștii, am fugit pentru că eram speriat", a spus un procuror.

Detectivii spun că Mata a mai avut probleme cu poliția și când a fost arestat, avea două cărți de credit furate asupra lui care îl legau de alte infracțiuni.

Ofițerii NYPD au participat la proces în masă pentru a-i sprijini pe ofițerii răniți. Zeci de ofițeri au intrat și ieșit din sala de judecată, într-o demonstrație de solidaritate. „Oricine atacă un ofițer de poliție trebuie să fie urmărit penal, condamnat și apoi deportat”, a spus președintele sindicatului Patrick Hendry. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră