New York Times: Oficialii lui Biden au facut presiuni pentru eliminarea limitelor de vârstă pentru operațiile transgender

28 Iun 2024
New York Times: Oficialii lui Biden au facut presiuni pentru eliminarea limitelor de vârstă pentru operațiile transgender

E-mailurile recent lansate de la un grup influent care emite ghiduri medicale transgender indică faptul că oficialii americani din domeniul sănătății au făcut presiuni pentru eliminarea vârstei minime pentru intervenții chirurgicale la minori din cauza preocupărilor legate de consecințele politice, scrie New York Times

Oficialii din domeniul sănătății din administrația Biden au făcut presiuni asupra unui grup internațional de experți medicali să elimine limitele de vârstă pentru operațiile la adolescenți din liniile directoare pentru îngrijirea minorilor transsexuali, potrivit documentelor judiciare proaspăt desigilate.

Vârsta minimă, se temeau oficialii, ar putea alimenta o opoziție politică tot mai mare față de astfel de tratamente.

Extrase de e-mail de la membrii Asociației Profesioniste Mondiale pentru Sănătatea Transgenderilor relatează modul în care personalul Adm. Rachel Levine, secretar adjunct pentru sănătate la Departamentul de Sănătate și Servicii Umane și ea însăși o femeie transgender, le-a îndemnat să renunțe la limitele propuse din ghidurile grupului. si se pare ca a reusit.

Dacă și când ar trebui să li se permită adolescenților să se supună tratamentelor și operațiilor transgender a devenit o dezbatere aprinsă în lumea politică. Cei care se opun spun că adolescenții sunt prea tineri pentru a lua astfel de decizii, dar susținătorii, inclusiv o gamă largă de experți medicali, susțin că tinerii cu disforie de gen se confruntă cu depresie și o agravare a suferinței dacă problemele lor nu sunt abordate.

În Statele Unite, stabilirea limitelor de vârstă a fost controversată încă de la început.

Proiectul de ghiduri, publicat la sfârșitul anului 2021, recomanda scăderea vârstei minime la 14 ani pentru tratamentele hormonale, 15 pentru mastectomii, 16 pentru mărirea sânilor sau operațiile faciale și 17 pentru operațiile genitale sau histerectomii.

Limitele de vârstă propuse au fost eliminate în liniile directoare finale care descriu standardele de îngrijire, stârnind preocupări în cadrul grupului internațional și experților externi cu privire la motivul pentru care propunerile de vârstă au dispărut.

Fragmentele prin e-mail publicate săptămâna aceasta fac lumină asupra posibilelor motive pentru aceste modificări ale ghidului și evidențiază rolul amiralului Levine ca persoană de top în problemele transgender în administrația Biden. Fragmentele sunt dosare legale într-un proces federal care contestă interzicerea din Alabama a îngrijirii care susține afirmarea genului.

Un fragment de la un membru nenumit al grupului de dezvoltare a liniilor directoare WPATH amintea de o conversație cu Sarah Boateng, care servise apoi ca șef de personal al amiralului Levine: „Este încrezătoare, pe baza retoricii pe care o aude în DC și din ceea ce am văzut deja. , că aceste liste specifice de vârste, sub 18 ani, vor duce la o legislație devastatoare pentru îngrijirea trans. Se întreabă dacă vârstele specifice pot fi eliminate.”

Un alt e-mail a declarat că amiralul Levine „era foarte îngrijorat de faptul că vârsta (în principal pentru operații) va afecta accesul la îngrijire pentru tinerii trans și poate și pentru adulți. Aparent, situația din SUA este îngrozitoare și ea și administrația Biden s-au îngrijorat că faptul că limita de vârsta în document va înrăutăți lucrurile. Ea ne-a cerut să le scoatem.”

Fragmentele au fost depuse de James Cantor, un psiholog și critic de lungă durată al tratamentelor de gen pentru minori, care le-a folosit ca dovadă că grupul consultativ internațional, denumit WPATH, lua decizii bazate pe politică, nu pe știință, în elaborarea ghidurilor.

E-mailurile făceau parte dintr-un raport pe care l-a transmis în sprijinul interzicerii din Alabama a asistenței medicale transsexuale pentru minori. Nu au fost lansate e-mailuri de la personalul amiralului Levine. Reclamanții încearcă să-l interzică pe dr. Cantor să depună mărturie în cauză, susținând că îi lipsește expertiza și că opiniile sale sunt irelevante.

Amiralul Levine și Departamentul de Sănătate și Servicii Umane nu au răspuns solicitărilor de comentarii, invocând litigii în curs.

Dr. Cantor a spus că a depus raportul pentru a expune conținutul e-mailurilor interne ale grupului obținute prin citație în caz, dintre care majoritatea rămân sub sigiliu din cauza unui ordin de protecție. „Ceea ce i se spune publicului este total diferit de discuțiile WPATH în privat”, a spus el.

Dr. Marci Bowers, chirurg ginecologic și reconstructor și președintele WPATH, a respins această afirmație. „Nu a fost politic, politica era deja evidentă”, a spus dr. Bowers. „WPATH nu se uită la politică atunci când ia o decizie.”

În alte e-mailuri lansate în această săptămână, unii membri WPATH și-au exprimat dezacordul cu modificările propuse. „Dacă îngrijorarea noastră este legată de legislație (ceea ce nu cred că ar trebui să fie – ar trebui să ne bazăm pe știință și pe consensul experților dacă suntem etici) nu ar fi de ajutor includerea vârstelor?” a scris un membru. „Am nevoie de cineva care să-mi explice cum eliminarea vârstelor va ajuta în lupta împotriva agendei conservatoare anti-trans.”

Grupul internațional de experți a eliminat în cele din urmă vârstele minime în cea de-a opta ediție a standardelor de îngrijire, lansată în septembrie 2022. Orientările au reflectat prima actualizare dintr-un deceniu și au fost prima versiune a standardelor care a inclus un capitol dedicat tratamentului medical al adolescenti transgender.

Domeniul îngrijirii tranziției de gen pentru adolescenți este relativ nou și dovezile privind rezultatele pe termen lung sunt puține. Majoritatea adolescenților transgender care primesc intervenții medicale în Statele Unite li se prescriu medicamente sau hormoni care blochează pubertatea, nu intervenții chirurgicale.

Dar, pe măsură ce numărul tinerilor care caută astfel de tratamente a crescut, clinicienii proeminenti din întreaga lume nu au fost de acord cu privire la aspecte precum momentul ideal și criteriile pentru intervențiile medicale. Mai multe țări din Europa, inclusiv Suedia și Marea Britanie, au impus recent noi restricții privind medicamentele de gen pentru adolescenți, după revizuirea dovezilor științifice. În sistemele de sănătate ale acestor țări, intervențiile chirurgicale sunt disponibile numai pentru pacienții de 18 ani și peste.

Documentele prin e-mail au fost eliberate de Tribunalul Districtual al SUA pentru Districtul Mijlociu din Alabama, într-o contestare a interdicției din Alabama adusă de grupuri pentru drepturile civile, inclusiv Centrul Național pentru Drepturile Lesbienelor și Centrul de Drept pentru Sărăcie din Sud în numele a cinci adolescenți transgender și a familiilor acestora. 

Grupurile pentru drepturile transgenderilor au apelat la tribunale pentru a bloca legi, precum cea din Alabama, care au fost aprobate în peste 20 de state controlate de republicani din 2021, dar instanțele au fost împărțite în deciziile lor.

Luni, Curtea Supremă a anunțat că va audia o contestație a interzicerii din Tennessee a medicinei de gen pentru tineri, ceea ce face ca medicii să ofere minorilor orice tratament legat de gen, inclusiv blocanți ai pubertății, hormoni și intervenții chirurgicale. Petiția, depusă de Departamentul de Justiție, a citat orientările WPATH printre principalele sale „ghiduri de practică bazate pe dovezi pentru tratamentul disforiei de gen”.

E-mailurile suplimentare citate în noile dosare ale instanței sugerează că Academia Americană de Pediatrie a avertizat, de asemenea, WPATH că nu va susține recomandările grupului dacă liniile directoare stabilesc noile minime de vârstă.

Într-o declarație de marți, Mark Del Monte, directorul executiv al Academiei Americane de Pediatrie, a subliniat că grupul medical, care reprezintă 67.000 de pediatri din SUA, nu a aprobat ghidurile internaționale, deoarece le avea deja pe ale  sale.

El a spus că academia a căutat să modifice limitele de vârstă din ghid, deoarece politicile grupului nu recomandă restricții bazate pe vârsta pentru operații.

Vara trecută, academia de pediatrie și-a reafirmat propriile linii directoare, emise în 2018, dar a spus că comandă pentru prima dată o revizuire externă a dovezilor.

Cifrele pentru toate intervențiile medicale legate de gen pentru adolescenți au crescut constant, pe măsură ce mai mulți tineri caută astfel de îngrijiri. O analiză Reuters a datelor privind asigurările a estimat că 4.200 de adolescenți americani au început terapia cu estrogen sau testosteron în 2021, mai mult de dublu față de numărul față de patru ani mai devreme. Intervențiile chirurgicale sunt mai rare, iar marea majoritate sunt mastectomii sau operații de sâni. În 2021, Reuters a estimat că 282 de adolescenți au suferit o intervenție chirurgicalăla sâni, care a fost plătită de asigurări.

Operațiile legate de gen pentru minori au fost un punct focal pentru unii politicieni. Guvernatorul Ron DeSantis, republican din Florida, a susținut că chirurgii ar trebui dați în judecată pentru „desfigurarea” copiilor. În Texas, unde părinții copiilor transgender au fost investigați pentru abuz asupra copiilor, guvernatorul Greg Abbott, un republican, a numit operațiile genitale la adolescenți „mutilarea genitală”.

Orientările finale WPATH afirmă că suferința legată de dezvoltarea sânilor în special a fost asociată la adolescenții transgender cu rate mai mari de depresie, anxietate și stres.

„În timp ce efectele pe termen lung ale tratamentelor de afirmare a sexului inițiate în adolescență nu sunt pe deplin cunoscute, ar trebui luate în considerare și potențialele consecințe negative asupra sănătății ale întârzierii tratamentului”, precizează ghidul.

„Chirurgia de afirmare a sexului este foarte apreciată de cei care au nevoie de aceste servicii – salvarea vieții în multe cazuri”, a spus dr. Bowers.

Alte stiri din Externe

Ultima oră