Netanyahu: Autoritatea Palestiniană „nu este competentă” să guverneze Gaza în forma actuală

19 Noi 2023
Netanyahu: Autoritatea Palestiniană „nu este competentă” să guverneze Gaza în forma actuală

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că Autoritatea Palestiniană „nu este competentă” în forma sa actuală să conducă Gaza, la o conferință de presă sâmbătă, scrie CNN

Netanyahu l-a acuzat pe președintele Autorității Palestiniene Mahmoud Abbas că nu a condamnat atacul Hamas din 7 octombrie asupra Israelului și a spus că unii dintre miniștrii înalți ai lui Abbas au sărbătorit atacul.

„După ce ne-am luptat și am tras toată chestia asta, le-am da? a spus Netanyahu.

„Știți foarte bine cum își educă copiii”, a adăugat el. „Dacă asta nu se schimbă, ce am făcut?”

Comentariile premierului vin după ce președintele american Joe Biden a declarat într-un articol de opinie publicat sâmbătă că Gaza și Cisiordania ar trebui, în cele din urmă, să fie reunite sub „o Autoritate Palestiniană revitalizată” după războiul Israel-Hamas.

Autoritatea Palestiniană a fost înființată în Acordurile de la Oslo din 1993, un pact de pace între Israel și Organizația pentru Eliberarea Palestinei, care a văzut OLP să renunțe la rezistența armată împotriva Israelului în schimbul promisiunilor unui stat palestinian independent.

Hamas – care este desemnată ca organizație teroristă de către SUA, Uniunea Europeană și alte țări – se prezintă ca o alternativă la Autoritatea Palestiniană, care a recunoscut Israelul și s-a angajat în multiple inițiative de pace eșuate împreună cu acesta.

Alte stiri din Externe

Ultima oră