NATO: China „nu are prea multă credibilitate” cu privire la Ucraina

24 Feb 2023
NATO: China „nu are prea multă credibilitate” cu privire la Ucraina

Jens Stoltenberg, aflat în vizită în Estonia, a reacționat la planul de pace propus de Beijing pentru aplanarea conflictului din Ucraina, scrie Le Figaro.

China „nu are prea multă credibilitate” în ceea ce privește Ucraina, a declarat vineri șeful NATO Jens Stoltenberg , exprimându-și scepticismul cu privire la „propunerile” Beijingului de a pune capăt războiului.

Cu privire la propunerile și punctele prezentate de China, în primul rând: China nu are prea multă credibilitate pentru că nu a reușit să condamne invazia ilegală a Ucrainei. Și ea a semnat, de asemenea, un acord cu câteva zile înainte de invazie (...) privind un parteneriat nelimitat cu Rusia”, a spus el reporterilor din Tallinn.

„Ucraina va câștiga”

Ucraina va „învinge fără îndoială” în războiul său împotriva Rusiei, în ciuda „un an întunecat de disperare” de când armata Moscovei a invadat țara, a mai spus el.

Libertatea nu este gratuită. Trebuie să luptăm pentru asta în fiecare zi. Astăzi, poporul ucrainean este cel care luptă cu curaj pentru libertatea sa. Și în ciuda unui an întunecat de disperare și distrugere, hotărârea și curajul lui vor predomina, fără îndoială".

Alte stiri din Externe

Ultima oră