Moscova accelerează producția „celor mai puternice” arme, spune Medvedev

12 Dec 2022
Moscova accelerează producția „celor mai puternice” arme, spune Medvedev

Numărul 2 al Consiliului de Securitate al Rusiei părea să se refere la noile generații de arme hipersonice despre care Moscova a comunicat activ în ultimii ani, scrie Le Figaro.

Fostul președinte rus și actualul număr 2 al Consiliului de Securitate, Dmitri Medvedev , a afirmat duminică, 11 decembrie, că Moscova fabrică „cele mai puternice mijloace de distrugere ” bazate pe „ noi principii ”, amenințănd că le va folosi împotriva Occidentului.

Inamicul nostru nu s-a înrădăcinat doar în guvernul de la Kiev. El se află, de asemenea, în Europa, America de Nord, Japonia, Australia, Noua Zeelandă și alte locuri care au jurat credință naziștilor din vremea noastră”, a scris Dmitri Medvedev pe contul său Telegram. De aceea intensificăm producția celor mai puternice mijloace de distrugere, inclusiv cele bazate pe noi principii”.

Arme hipersonice

El nu a detaliat aceste noi principii, dar se pare că a făcut referire în special la noile generații de arme hipersonice pe care Moscova se mândrește cu care le-a dezvoltat activ în ultimii ani. Spectrul războiului nuclear a revenit după ofensiva din Ucraina din februarie, subliniind erodarea arhitecturii globale de securitate care datează din Războiul Rece. Eșecurile militare rusești din ultimele luni au ridicat temeri că Moscova ia în considerare utilizarea arsenalul său nuclear pentru a inversa tendința.

În această săptămână, președintele rus Vladimir Putin a pus în perspectivă riscul unui astfel de recurs subliniind că aceste arme erau „un mijloc de apărare” destinat unei „lovituri de răzbunare”.

Vineri, el a ridicat și posibilitatea ca Rusia să-și modifice doctrina militară introducând posibilitatea unei lovituri preventive pentru a dezarma un inamic.

Alte stiri din Externe

Ultima oră