Moscova a fost atacată de drone

30 Mai 2023
Moscova a fost atacată de drone

Capitala Rusiei a fost vizată marți în zori de un atac rar cu dronă care nu a provocat victime, potrivit primarului Moscovei, Serghei Sobianin, scrie Le Monde.

„În această dimineață, în zori, un atac cu dronă a provocat pagube minore mai multor clădiri. Toate serviciile de urgență ale orașului sunt la fața locului (…). Nimeni nu a fost grav rănit până acum ”, a scris Sobianin pe Telegram .

Moscova și regiunea sa, situată la peste o mie de kilometri de Ucraina, au fost până acum foarte rar vizate de atacuri cu drone de la începutul conflictului, chiar dacă acest tip de atac s-a multiplicat în alte părți ale Rusiei. Imaginile postate pe rețelele de socializare au arătat urme de fum pe cer. Pe altele, puteți vedea o fereastră a unei clădiri sparte.

Guvernatorul Regiunii Moscovei, Andrei Vorobyov, a declarat pe Telegram că mai multe drone au fost doborâte în timp ce se apropiau de capitală. Agenția de presă RIA a raportat că locuitorii unei clădiri de pe strada Profsoyuznaya din sudul orașului au trebuit să fie evacuați. Patru până la zece drone au fost distruse la periferia Moscovei, potrivit mai multor conturi Telegram din Rusia.

Acest atac urmează celui de la Kiev, în Ucraina, de către dronele rusești în timpul nopții, care a făcut cel puțin un mort, potrivit primarului orașului, Vitali Klitschko. Luni, loviturile rusești în plină zi au provocat panică în capitala Ucrainei, atacată de mai multe ori de la începutul lunii mai. În același timp, două drone au fost doborâte peste Kremlin, sediul puterii ruse, într-un atac atribuit Ucrainei.

Alte stiri din Externe

Ultima oră