Moda micro-apartamentelor: 50.000 de lire sterline pentru 7m2 în Londra, 50.000 de euro pentru 5m2 în Paris

18 Feb 2022
Moda micro-apartamentelor: 50.000 de lire sterline pentru 7m2 în Londra, 50.000 de euro pentru 5m2 în Paris

Apartamentul din estul Londrei are pat, cuptor cu microunde, baie și un chiriaș, scrie The Guardian.

Situat într-o casa victoriană împărțită în mai multe locuințe, apartamentul de 7m2 e considerat ca cel mai mic care a apărut pe piața din Londra. Prețul minim stabilit de licitație este de 50.000 de lire sterline, dar este de așteptat să se vândă cu mai mult, deoarece a fost cumpărat cu 103.500 de lire sterline în 2017.

Apartamentul este un exemplu a ceea ce experții spun că este un fenomen în creștere al caselor mici, determinat de creșterea prețurilor chiriilor și proprietăților. Micro-apartamentele devin din ce în ce mai căutate și chiar din ce în ce mai mici, spun ei.

Apartamentul din Londra a fost renovat recent și are o fereastră mare. Pentru a maximiza spațiul, are un pat asezat deasupra spațiului de depozitare și dulapuri. Spațiul dintre pat și perete este destul de larg pentru a vă întinde brațele și există o masă pliabilă pentru a mânca sau a lucra. Toaleta și dușul sunt într-o cameră separată.

Proprietarul și-a recuperat deja investiția obținând 800 de lire sterline în chirie în fiecare lună. Actualul chiriaș locuiește în altă parte în cea mai mare parte a timpului și petrece doar o noapte sau două în fiecare săptămână în apartament, deoarece este mai aproape de serviciu.

Micro-apartamentele la moda în Europa

Londra nu este singurul oras unde micrapartamentele devin din ce în ce mai populare.

La Paris, o garsionera de 5m2 a fost pusă în vânzare la pretul de 50.000 de euro iar propietarul "e sigur că se va vinde rapid" scrie Le Parisien.

 

O altă „locuință” de 6,51m2 din Paris este propusa la vânzare la un preț de 134.000 de euro cu taxe incluse. Anunțul i-a făcut pe utilizatorii de internet să reacționeze iar agenția imobiliară a justificat prețul exorbitant cu amplasarea excepțională a proprietății care are "vedere la Sena și la NotreDame".

 

Sursa: The Guardian, Le Parisien

Alte stiri din Externe

Ultima oră