Mike Pence avertizează că trupele americane ar putea fi nevoite să lupte împotriva Rusiei

07 Iul 2023
Mike Pence avertizează că trupele americane ar putea fi nevoite să lupte împotriva Rusiei

Fostul vicepreședinte Mike Pence a declarat marți că Statele Unite ar putea să trimită trupe militare pentru a lupta împotriva forțelor lui Vladimir Putin dacă Ucraina pierde războiul împotriva Rusiei, scrie Newsweek

Pence a făcut aceste comentarii în timpul unei apariții la emisiunea de radio Hugh Hewitt Show, unde a spus că „ceea ce se întâmplă în Ucraina acum nu este doar război, este diavolul”.

Candidatul republican la președinție a fost deschis în sprijinul său față de Ucraina pe tot parcursul războiului început de președintele Rusiei în februarie 2022. Săptămâna trecută, a făcut o vizită surpriză în Ucraina unde s-a întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelensky și a vizitat locurile afectate de atacurile rusești.

„Am plecat cu adevărat mai hotărât ca oricând că este în interesul nostru național să oferim armatei ucrainene sprijinul de care au nevoie pentru a lupta și pentru a respinge această invazie rusă”, a spus Pence pentru Hewitt, vorbind despre călătoria sa.

„Nu am nicio îndoială că, dacă Vladimir Putin invadează Ucraina, nu va dura prea mult până când armata rusă va trece o graniță în care ar trebui să ne trimitem bărbații și femeilesă lupte împotriva lor”.

Fostul vicepreședinte, care și -a anunțat campania prezidențială din 2024 la începutul lunii iunie, a spus că se inspiră pentru sprijinul său pentru Ucraina din fostul președinte Ronald Reagan.

„Sunt un tip care crede în acea veche doctrină Reagan". "Dacă ești dispus să lupți cu dușmanii din Statele Unite pe pământul tău, îți vom oferi mijloacele de a te lupta cu ei acolo, astfel încât bărbații și femeile din America să nu trebuiască să se lupte cu ei”, a spus Pence. „Și voi continua să fiu o voce pentru asta în această campanie și în toată țara.”

Alte stiri din Externe

Ultima oră