Micro-apartamente la HongKong: orașul impune o dimensiune minimă pentru locuințe

14 Feb 2022
Micro-apartamente la HongKong: orașul impune o dimensiune minimă pentru locuințe

Municipalitatea fostei colonii britanice vrea ca apartamentele noi construite pe terenul său să nu fie mai mici de 26 m². Până acum, legea nu impunea suprafață minimă și mulți locuitori locuiesc în mini-apartamente de doar câțiva metri pătrați.

 

Este o revoluție într-un oraș în care până acum legea nu impunea nicio suprafață minimă. Și unde „micro-apartamentele” sunt încă foarte multe, forțându-și adesea locuitorii să locuiască în mai puțin de 5 m². Sau să sa înghesuie în „apartamente cușcă”. O expresie care desemnează apartamente de 60 m² unde nu este neobișnuit să vezi în jur de douăzeci de persoane înghesuite.

Implementarea acestei noi reguli de 26 m² va fi testată în estul Hong Kong-ului, cu construirea anunțată a peste 2.000 de unități de locuințe. Totodată, autoritățile din Hong Kong au decis să crească oferta de terenuri construite cu aproape 56%, față de obiectivul inițial pentru exercițiul financiar care se va încheia pe 31 martie.

Cu toate acestea, chiar și cu această nouă obligație, condițiile de locuit ale multor locuitori din Hong Kong vor rămâne departe de standardele occidentale. Suprafața de 26 m², care este cu puțin mai mare decât un garaj care poate găzdui două mașini, este pentru un apartament complet, cu bucătărie, duș și toaletă.

Sursa: Les Echos

Alte stiri din Externe

Ultima oră