Medvedev: „SUA sa plătească despăgubiri Vietnamului, Irakului, Iugoslaviei”

15 Noi 2022
Medvedev: „SUA sa plătească despăgubiri Vietnamului, Irakului, Iugoslaviei”

După ce Rusia a respins rezoluția aprobată de Adunarea Generală a ONU privind „despăgubirile” pentru Kiev, care, de fapt, nu este obligatorie, ci o recomandare, șeful adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat că acesta este începutul agoniei ONU ca principală instituție internațională de reconciliere între state, scrie La Repubblica.

După rezoluția Adunării Generale a ONU privind despăgubirea pe care ar trebui sa o plateasca Rusia pentru daunele aduse Ucrainei, Dmitri Medvedev a declarat că „anglo-saxonii încearcă în mod clar să pună la punct o bază legală pentru furtul bunurilor rusești confiscate ilegal.

"SUA ar trebui să accepte aceeași recomandare de despăgubire integrală a prejudiciului cauzat către Coreea, Vietnam, Irak, Iugoslavia și alte numeroase victime ale americanilor și ale NATO”. 

a scris vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, pe Telegram. 

„În caz contrar – avertizează el – ar putea părea începutul agoniei ONU ca principală instituție internațională de reconciliere” între state. 

"Sfârşitul va fi dureros pentru întreaga comunitate internaţională. Vom trăi fără o astfel de organizaţie a 'Natiunilor Unite'..", conchide fostul preşedinte rus.

Alte stiri din Externe

Ultima oră