„Mâine, poimâine sau peste o săptămână”: Ucraina este pregătită să-și lanseze contraofensiva

27 Mai 2023
„Mâine, poimâine sau peste o săptămână”: Ucraina este pregătită să-și lanseze contraofensiva

Încercarea Ucrainei de a relua teritoriul ocupat din estul și sud-estul țării este „gata să înceapă”  și ar putea începe „mâine, poimâine sau peste o săptămână”a declarat într-un interviu acordat BBC Oleksi Danilov, secretar de stat responsabil cu Securitatea și Apărarea Națională a Ucrainei, scrie Le Monde

„Oleksi Danilov nu a dat o dată, dar a spus că un asalt pentru reluarea teritoriului de la forțele de ocupație ale președintelui Vladimir Putin ar putea începe „mâine, poimâine sau într-o săptămână”.

El a avertizat că guvernul ucrainean „nu are dreptul să greșească” în privința deciziei, întrucât este o „ocazie istorică” pe care „nu o putem pierde”.

În calitate de secretar al Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Danilov se află în centrul cabinetului de război de facto al președintelui Volodimir Zelenski.

Interviul său rar la BBC a fost întrerupt de un mesaj telefonic al președintelui Zelensky, care îl convoca la o întâlnire pentru a discuta contraofensiva. »

La rândul său, generalul Valeri Zaloujny, comandantul șef al Forțelor Armate, a postat un videoclip pe Telegram, în care a anunțat că „a venit timpul să luăm înapoi ceea ce ne aparține”.

Vedem trupe ucrainene pregătindu-se de luptă.

Alte stiri din Externe

Ultima oră