Anul acesta, primăria din orașul Nantes a decis să instaleze sculpturi uşoare în locul decoraţiunilor tradiţionale, în numele unui spirit de Crăciun care ar fi „multicultural”. Guillaume Richard, consilier municipal la în Nantes, critică această alegere în Le Figaro
Anul acesta, orașul Nantes din Franta a făcut o alegere. Acela de a rupe tradiția. Decoratiunile de Craciun au fost înlocuite cu "creatii". Moș Crăciun, ghirlandele și globurile roșii și aurii au rămas în dulap. Statuile cu conotații religioase sunt îmbrăcate în țesătură multicoloră și apare Maica Crăciun: „ Mica Mamă Crăciun ”. Este Călătoria de iarnă , o călătorie artistică efemeră în orașul Nantes, care are prioritate față de munca obișnuită a agenților municipali. Creativitate? Nu, realitatea este alta. Simbolurile Crăciunului sunt preluate și reprocesate într-un mod „ woke”. Moș Crăciun devine o „ mică maică Crăciun ”; în ceea ce privește roșul, verdele și aurul, acestea devin curcubeu.
Incercarea de a-l ascunde pe Moș Crăciun nemulțumeste locuitorii. Unii chiar se organizează pentru a impune decorațiuni tradiționale pe balcoanele orașului. Alții atrag atenția că prioritățile primarului ar trebui să fie în altă parte. Iar la mijlocul lunii noiembrie, dacă vremea este gri și ploioasă, ochii noștri așteaptă cu bucurie sfârșitul anului. Așteptăm cu nerăbdare să revenim în spiritul Crăciunului. Să poți arăta copiilor culorile pe care le-am descoperit când eram mici cu părinții noștri nu ar trebui să fie o problemă politică.
Dar primăria a decis că simbolurile colorate, nu-și au locul în societatea noastră modernă a secolului XXI. Modernitatea e o scuză bună. Cine a decis? Johanna Rolland, primarul. Ea își asumă și primăria anunță: „ Pentru că în secolul XXI, spiritul Crăciunului este multicultural. Aceste momente magice ar trebui să-i aducă pe toți împreună sub același steag al creativității. »
Nu este vorba de o simplă dorință de a anula Crăciunul: este vorba de desacralizarea a cine suntem pentru a uita de unde venim.
Contrar a ceea ce scrie primarul, Crăciunul nu este multicultural. Iranul, Afganistanul și China nu sărbătoresc Crăciunul. Și dacă Franța întâmpină dificultăți în a-și recunoaște originea creștină, aceste țări nu au nicio dificultate să o admită.
William Richard
Într-adevăr, politica primariei nu este în apărarea moștenirii iudeo-creștine. Și totuși, acceptând această moștenire, putem acorda un loc echitabil altor religii. Desacralizarea societății noastre franceze este una dintre principalele cauze ale progresiei rapide a islamului în Franța. Iar singurul bastion capabil să reechilibreze lucrurile este secularismul. Un concept, din păcate, prost definit și prost folosit de partidele politice în ultimii ani. Acest lucru este evidențiat de schimbarea de paradigmă între stânga și dreapta: stânga a fost garantul la începutul secolului cu obiectivul de a impune republica, iar astăzi dreapta este cea care o apăra ca soluție la expansiunea islamului. Acesta este motivul pentru care trebuie să oprim toate încercările de a ne profana moștenirea materială sau imaterială. Istoria noastră nu este definită doar de succesiunea marilor evenimente. A fost construit în jurul momentelor recurente și tradiționale, punctând calendarul nostru gregorian. Ele sunt ale tuturor; fiecare generație le trăiește din plin pentru a le transmite mai departe.
Crăciunul nu este multicultural. Iranul, Afganistanul și China nu sărbătoresc Crăciunul. Și dacă Franța întâmpină dificultăți în a- și recunoaște originea creștină , aceste țări nu au nicio dificultate să o admită. Un fapt evident care nu este deloc dogmatic deoarece este recunoscut ca adevăr istoric de o foarte mare majoritate a istoricilor. Și totuși, Crăciunul reunește oamenii pe scară largă, dincolo de credințe. Este tot farmecul tradițiilor care permite interculturalismul, care spre deosebire de multiculturalism urmărește integrarea minorităților în națiune.
Voința locală a primarului din Nantes poate fi diferită sau elitistă, dar tradiția trebuie să moară greu. Pentru că este legătura dintre generații, oferă repere și întărește sentimentul de apartenență care sunt asigurarea pentru societatea noastră de a putea trăi împreună.
William Richard
Deci, poate doar simbolurile Crăciunului dispar în Nantes, dar este începutul unei preocupări profunde. Pentru că niciodată nu este bine să auzim o autoritate politică, chiar locală, definind în grabă ce trebuie să fim și ce nu trebuie să mai fim.
Voința locală a primarului din Nantes poate fi diferită sau elitistă, dar tradiția trebuie să moară greu. Pentru că este legătura dintre generații, oferă repere și întărește sentimentul de apartenență care sunt asigurarea pentru societatea noastră de a putea trăi împreună.
Regardez les décorations de #Noël à Nantes !
— Gilbert Collard (@GilbertCollard) November 16, 2023
La mairie assume son approche “multiculturelle” avec une “Mère Noël féministe en jogging” et de la "cuisine mongole et afghane" : ce niveau de haine de nos traditions relève de la psychiatrie !
Src : ActuNantes et @nantesfr pic.twitter.com/JXtFWNFhWb
A Nantes, l'idéologie woke de la Maire efface la magie de Noël pour des questions "multiculturelles" et pour faire plaisir à toutes les confessions!
— ???????? fred le gaulois ???????? Uniondesdroites ???? (@FredGaulois) November 17, 2023
Cette bande de tarés est juste à vomir, le père Noël devient une petite maman noël en jogging !!!! ????
Sauvons nos traditions !!! pic.twitter.com/vhQflpIm8v