Mai multe state europene ridică restricițiile impuse la frontiere

04 Iun 2020 | scris de I.D.
Mai multe state europene ridică restricițiile impuse la frontiere

De joi, Austria ridică toate restricițiile impuse la frontiere din cauza pandemiei de coronavirus. Cu excepția celor care revin din Italia, nimeni nu va mai fi obligat să stea în carantină la revenirea în țară.

Iar din 15 iunie, Germania urmează să ridice restricțiile de călătorie către alte state europene, dacă acestea nu interzic intararea pe teritoriul lor și nu impun nici izolarea timp de 14 zile.

Ministrul german de Interne spune că restricțiile de călătorie vor fi înlocuite, începând din 15 iunie, cu sfaturi adresate celor care călătoresc.

De exemplu, germanii sunt îndemnați să meargă în Marea Britanie, doar dacă e absolut necesar, mai ales că Regatul Unit impune o carantină de 14 zile persoanelor care ajung pe teritoriul britanic.

Potrivit oficialului german, doar Norvegia și Spania interzic, în prezent, intrările pe teritoriul lor, în celelalte state europene, este permis accesul. Așa că și Germania intenționează să ridice restricțiile de călătorie către acele țări din Uniunea Europeană și nu numai, dacă acestea, la rândul lor au eliminate restricțiile.

În Austria, nu va mai fi obligatorie carantina la întoarcerea din 7 țări europene: Germania, Lichtenstein, Elveția, Slovacia, Slovenia, Cehia și Ungaria. Doar cei care revin din Italia vor fi obligați să stea izolați, la revenirea în țară.

Iar de la miezul nopții de miercuri spre joi, se va restabili libera circulație între Cehia și Slovacia, a spus premierul slovac.

Alte stiri din Externe

Ultima oră