„Londra vă salută”: britanicii plătesc până la 2.500 de lire pentru a pune mesaje personalizate pe rachetele ucrainene

18 Aug 2022
„Londra vă salută”: britanicii plătesc până la 2.500 de lire  pentru a pune mesaje personalizate pe rachetele ucrainene

Britanicii plătesc până la 2.500 de lire sterline pentru a plasa mesaje personalizate pe rachetele ucrainene și chiar pe tancuri, în cea mai recentă schemă de finanțare participativă a sprijinului împotriva invaziei ruse, scrie The Telegraph

Din 24 februarie, când forțele lui Vladimir Putin au invadat Ucraina, au fost create diverse site-uri de crowdfunding pentru a încuraja occidentalii să doneze armatei ucrainene.

Un nou site web - Sign My Rocket, e folosit de britanici pentru a plasa mesaje precum „London says hi” pe rachete înainte ca acestea să fie lansate asupra țintelor rusești.

Anton Sokolenko, voluntar la Sign My Rocket, a spus că „95%” din donații au fost trimise de clienți vorbitori de limba engleză, majoritatea având sediul în Statele Unite. Clienții Sign My Rocket plătesc aproximativ 150 dolari pentru a pune un mesaj personalizat pe o rachetă și 3.000 dolari pentru a plasa mesajul pe un tanc.

Sign My Rocket va furniza apoi fie fotografii ale mesajului, fie chiar un videoclip cu arma folosită.

Situl a strâns deja 200.000 de dolari în donații, a spus  Sokolenko, cu 1.566 de mesaje personalizate comandate. Multe dintre mesaje sunt de obicei pline de umor, cum ar fi „de la NATO cu dragoste” și „amintește-ți de Alamo”.

Soldații scriu adesea mesaje pe rachete înainte de a le trage, în special în timpul Primului Război Mondial. Într-un caz recent-, soldații ruși au scris „pentru copii” pe o rachetă care a lovit o gară din Kramatorsk, ucigând 50 de oameni.

De asemenea, ucrainenii s-au bazat pe crowdfunding pentru a stimula efortul de război prin vânzarea unor bucăți de armament rusesc distrus, cum ar fi bucăți de elicoptere doborâte. O firmă oferă brelocuri realizate din elicoptere „Havoc” donatorilor care trimit mai mult de 800 de lire sterline.

Au fost create, de asemenea, diverse site-uri web de crowdfunding online pentru a primi donații pentru veste antiglont, îmbrăcăminte și provizii pentru a sprijini ucrainenii. Site-urile web de crowdfunding sunt, de asemenea, folosite pentru a oferi luptătorilor ucraineni drone.

Un Bayraktar TB2 fabricat în Turcia a fost finanțat prin crowdfunding în doar trei zile. Producătorii dronei au fost atât de impresionați de demonstrația publică de sprijin, încât au oferit drona gratuit.

Alte stiri din Externe

Ultima oră