Liderul palestinian numește SUA „responsabile pentru vărsarea de sânge” după rezoluția nereușită a ONU

09 Dec 2023
Liderul palestinian numește SUA „responsabile pentru vărsarea de sânge” după rezoluția nereușită a ONU

Președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, a declarat sâmbătă că SUA sunt responsabile pentru „vărsarea de sânge” a civililor din Fâșia Gaza, la o zi după ce Statele Unite au respins o rezoluție a Consiliului de Securitate al ONU prin care se cere o încetare imediată a focului în Gaza, scrie CNN

Potrivit agenției de știri oficiale palestiniene WAFA, Abbas a condamnat vetoul SUA, numind poziția americană „neetică” și „o încălcare flagrantă a tuturor valorilor și principiilor umane”.

Potrivit WAFA, Abbas a considerat Statele Unite „responsabile pentru vărsarea de sânge a copiilor, femeilor și bătrânilor palestinieni din Fâșia Gaza”.

Abbas a spus că SUA este complice la ceea ce el a spus că sunt „crime de război comise de forțele de ocupație israeliene împotriva palestinienilor din Fâșia Gaza, Cisiordania și Ierusalim”, potrivit WAFA, îndemnând comunitatea internațională să caute soluții înainte ca această criză periculoasă să se transforme într-un război religios care amenință întreaga lume”.

Rezoluția, care a fost respinsă de către Statele Unite, a cerut „o încetare a focului umanitară imediată”, precum și „eliberarea imediată și necondiționată a tuturor ostaticilor”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră