Lavrov: „SUA și Marea Britanie vor să împingă Rusia împotriva Europei”

20 Iul 2022
Lavrov: „SUA și Marea Britanie vor să împingă Rusia împotriva Europei”

SUA și Marea Britanie vor să împingă Rusia împotriva Europei spune ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, într-un interviu acordat presei ruse în care a acuzat Occidentul că nu permite guvernului de la Kiev să facă „pași constructivi către pace”, scrie La Repubblica

„Colegii noștri americani, colegii noștri britanici, cu sprijinul activ al germanilor, polonezilor și reprezentanților țărilor baltice, își doresc cu adevărat să transforme acest conflict într-un adevărat război și să pună Rusia împotriva țărilor europene”, a spus Lavrov. 

„Obiectivele geografice” ale invaziei ruse a Ucrainei s-au schimbat și depășesc acum Donbass, a declarat ulterior ministrul rus de externe precizând că forțele moscovite intenționează să „elibereze” Herson, Zaporizhzhia și o serie de alte regiuni. 

„Când a fost o întâlnire a negociatorilor la Istanbul, a fost o geografie și dorința noastră de a accepta propunerea ucraineană s-a bazat pe geografia de la sfârșitul lunii martie. Astăzi, geografia este diferită. Nu este vorba doar de DPR și Lpr, ci de asemenea, regiunea Herson, regiunea Zaporizhzhia și o serie de alte teritorii".

Alte stiri din Externe

Ultima oră