Ministrul rus de externe a afirmat din nou într-un interviu acordat TASS că Rusia nu are intenția de a accepta inițiativele de pace ucrainene, scrie BFMTV
Propunerile Moscovei pentru „demilitarizarea” și „denazificarea” Ucrainei sunt cunoscute de Kiev și revine autorităților ucrainene să le răspundă, a spus ministrul rus de externe, adăugând că, în caz contrar, armata rusă s-ar angaja să rezolve problema.
„Propunerile noastre pentru demilitarizarea și denazificarea teritoriilor controlate de regim, sfârșitul amenințărilor la adresa securității Rusiei emanate din [aceste teritorii], în special împotriva noilor noastre provincii, sunt bine cunoscute inamicului”, a informat agenția de știri TASS, citându-l pe Serghei Lavrov.
"Ideea este aceasta: să le îndeplinim în cel mai bun mod posibil. În caz contrar, problema va fi decisă de armata rusă." a spus Lavrov
"Ca să nu mai vorbim de provocările exterioare ale regimului de la Kiev. Volodymyr Zelensky a ajuns la un acord pentru a cere lovituri nucleare preventive ale țărilor NATO împotriva Rusiei. Acest lucru depășește, de asemenea, limitele a ceea ce este acceptabil. Nu putem decât să relaționăm astfel de escapade cu elementele destabilizatoare ale liniilor directoare doctrinare ale SUA. La urma urmei, americanii „și-au permis” inclusiv lovituri „de dezarmare”. "
"De asemenea, luăm în considerare imensitatea criteriilor după care Washington-ul stabilește singur condițiile de utilizare a armelor nucleare. Aceștia vorbesc despre niște „interese vitale” care nu sunt specificate în doctrina americană și, aparent, pot fi extrapolate aproape în orice locație și împrejurare dacă este necesar." a mai spus Lavrov pentru TASS
Fiecare rămâne la pozițiile sale
Prin urmare, conflictul dintre Rusia și Ucraina - aflate în război din februarie anul trecut - continuă în legătură cu negocierile pentru un acord de pace .
Luni, ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, în cadrul interviului pe care l-a acordat luni agenției americane Associated Press, a afirmat că dorește să organizeze un summit pentru pace peste două luni, sub supravegherea Națiunilor Unite și chiar la sediul ONU.
Dar, înainte de a putea participa la negocieri, Ucraina cere ca Rusia să accepte prezentarea în fața justiției internaționale pentru crime de război.